Droga u Istru krijumčarena iz Crne Gore

Na konferenciji za novinare u PU istarskoj pokazana je zaplijenjena droga (D. MEMEDOVIĆ)
Na konferenciji za novinare u PU istarskoj pokazana je zaplijenjena droga (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon uhićenja trojice Porečana - dvojice 36-godišnjaka i jednog 24-godišnjaka, te 42-godišnjeg državljanina Srbije prilikom primopredaje 20 kilograma marihuane prošle subote u mjestu Milinki kod Tinjana, pazinsko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je na stranicama DORH-a priopćenje s nešto detaljnijim inkriminacijama.

"Poslovali" od 2008.

Odvjetništvo sumnja da je drugookrivljeni državljanin Srbije od 2008. do svibnja 2014. godine iz Crne Gore u Hrvatsku unio najmanje 36 kilograma marihuane, koristeći u tu svrhu razna osobna vozila nepoznatih marki i registracijskih oznaka te plovila. Drogu je potom državljanin Srbije predavao prvookrivljenom, 36-godišnjem Porečanu, a ovaj ju je prodavao na ilegalnom narkotržištu.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni 36-godišnji Porečan od zasad nepoznatih osoba od 2008. do rujna 2014. godine primio 74 kilograma marihuane koju su nepoznate osobe prethodno unijele s područja Crne Gore u Republiku Hrvatsku da bi ju on potom prodao na ilegalnom narkotržištu, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo iz Pazina.

Sumnja se da je državljanin Srbije i posljednju pošiljku od 20 kilograma marihuane, zaplijenjene u mjestu Milinki kod Tinjana, dopremio 27. rujna 2014. s područja Crne Gore. No ovoga puta, sumnja odvjetništvo, nije ju trebao predati samo 36-godišnjaku već i njegovom vršnjaku i 24-godišnjaku iz Poreča.

Zarada do milijun kuna

Zbog zaplijene 20 kila marihuane u PU istarskoj je u utorak održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj je načelnik Sektora krimpolicije Enes Bečić kazao da bi uličnom prodajom marihuana dostigla vrijednost od milijun kuna. Voditelj službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Mile Orešković kazao je da su zapljena droge i uhićenje četiri muškarca rezultat višemjesečnog rada policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga i porečke policije te da do uhićenja osumnjičeni Porečani nisu bili evidentirani u PU istarskoj kao počinitelji kaznenih djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli je temeljem prijedloga pazinskog državnog odvjetništva 29. rujna donio rješenje o određivanju istražnog zatvora za 42-godišnjeg državljanina Srbije zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega, a u odnosu na prvookrivljenog Porečana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Za drugog 36-godišnjaka i 24-godišnjaka iz Poreča pazinsko je Državno odvjetništvo donijelo rješenje o određivanju mjere opreza obvezom redovitog javljanja određenom državnom tijelu. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter