Drniš: U sudaru autobusa i vlaka 13 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U naletu vlaka na autobus šibenskog Autotransporta jutros oko 8.30 sati na prijelazu 'Jabuka' kod Siverića, ozlijeđeno je 13 osoba, od kojih su dvije životno ugrožene, doznaje se od glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor. Svi ozlijeđeni su putnici u autobusu i hospitalizirani su u Općoj bolnici Šibenik. Neslužbeno se saznaje da je do nesreće je došlo jer se nije spustila rampa na pružnom prijelazu. Riječ je o prijelazu koji je, osim rampom, označen zvučnim i svjetlosnim signalima.

Završen očevid na mjestu nesreće
Šibensko-kninsko županijsko državno odvjetništvo obavilo je očevid nakon prometne nesreće u Siveriću i priopćilo da je u nesreći ozlijeđeno 13 osoba.

"U subotu, 3. kolovoza 2013. oko 8.00 sati, dogodila se prometna nesreća u mjestu Siverić, predjelu zvanom Jabuka, u kojoj su sudjelovali putnički vlak koji je prometovao na relaciji Knin – Šibenik i autobus Autotransporta d.d. Šibenik šibenskih registracijskih oznaka, koji je prometovao na relaciji Knin-Drniš, a u kojoj je trinaest osoba ozlijeđeno te su prevezene u Opću bolnicu Šibenik.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je rukovodio očevidom na mjestu događaja koji je obavljen sa očevidnom ekipom Policijske uprave šibensko-kninske i prometnim vještakom te slijede daljnje mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka prometne nesreće", stoji u priopćenju ŽDO-a.

Kvar na prometnoj signalizaciji kod Siverića još nije otklonjen

Iako je željeznički promet na pruzi Knin - Perković - Split uspostavljen u 15.30 sati, nakon dovršetka očevida, kvar na prometnoj signalizaciji koji je jutros prouzročio tešku prometnu nesreću na željezničkom prijelazu između mjesta Badanj i Siverić kod Drniša još nije otklonjen, doznaje se u HŽ-u.

Iz te tvrtke vele da se kvar dogodio sinoć, kada se osobno vozilo zaletjelo u rampu i toliko je oštetilo da je nije mogla popraviti ekipa na terenu, nego se čekala pomoć iz Zagreba.

Kažu i da se po protokolu u takvim slučajevima o kvaru ne obavještavaju drugi sudionici u prometu, nego samo strojovođe, koji su pred takvim prijelazom dužni sporo voziti, stati, uvjeriti se da nitko ne dolazi cestom i tek tada ponovno krenuti.

Po informacijama iz HŽ-a, o kvaru su bili obaviješteni svi strojovođe koji su u međuvremenu vozili preko prijelaza u Siveriću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter