Driving Mrs Satan: Metal glazba za opuštanje

Driving Mrs Satan
Driving Mrs Satan

U sklopu turneje na kojoj promovira svoj album "Popscotch", talijanski sastav Driving Mrs Satan nastupit će u utorak, 1. prosinca u 22 sata u pulskom caffe baru Mimoza. Ovaj sastav čine kontrabasist i basist Giacomo Pedicini, pjevačica Claudia Sorvillo, bubnjar Antonio Esposito i gitarist Valerio Middione, dolaze iz Napulja, a osim što je ime benda poprilično nekonvencionalno, takav im je i glazbeni izričaj, koji oni opisuju kao "heavy metal made easier".

Oni izvode dobro znane metal hitove u mekanoj, jazzy pop varijanti, u kombinaciji nježnog ženskog vokala, kontrabasa i akustične gitare, a na repertoaru su pjesme bendova AC/DC, Halloween, Slayer, Iron Maiden, Metallica... Makar ovaj spoj izgleda pomalo neizvediv, Driving Mrs Satan ove su pjesme prearanžirali na originalan način, a svojom vrhunskom svirkom stekli su brojne fanove diljem svijeta. Više o svemu saznajemo u razgovoru s pjevačicom Claudiom Sorvillo.

- Fanovi metal glazbe posebno su kritični kad se netko usuđuje obrađivati skladbe njima dragih bendova. Kako publika reagira na vašu glazbu? Svirali ste diljem svijeta - gdje ste naišli na najbolju reakciju?

- Istina je, neki ljubitelji glazbe, ali bez obzira na žanr, jako su osjetljivi i kritični kad se obrađuju pjesme njihovih omiljenih bendova. Iz dosadašnjeg iskustva, reakcije na našu glazbu su uvijek pozitivne. Publiku na našim koncertima čine strastveni ljubitelji heavy metala kao i oni koji uopće ne slušaju metal glazbu, a publika nas uvijek dočeka s dozom iznenađenja, ali objeručke i s punom podrškom. Tko dođe na naš koncert, ostane očaran! (Tea TIDIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter