Drevenu prvo smrknulo, a sada svanulo

Obojici svanulo - Saša Dreven i Ivan Brkić (M. ANGELINI)
Obojici svanulo - Saša Dreven i Ivan Brkić (M. ANGELINI)

U povratku s jučerašnjeg jutarnjeg treninga u Štinjanu na kojem su uz igrače koji su treneru Igoru Pamiću ostali na raspolaganju za posljednji susret sezone u Zadru, a nema ih baš previše, jednom je igraču potvrđeno da će debitirati u dresu Istre 1961.

Zapravo, nije riječ o igraču u polju, već o golmanu. Saša Dreven dočekat će u Zadru svojih pet minuta, odnosno svojih premijernih 90 minuta u pulskom prvoligašu i tako postati već peti golman koji je ove sezone branio za Puljane.

U dosadašnjih su 35 kola među vratnicama bili Antonijo Ježina koji je svojim obranama izborio transfer u Dinamo, Andrej Prskalo koji je ostvario transfer u Rijeku, Igor Lovrić i Ivan Brkić, a sad je "na štih" stigao i 24-godišnji Dreven koji je u dresu Varteksa sakupio 47 nastupa u Prvoj HNL.

U Pulu je stigao tijekom zimskog prelaznog roka i potpisao na dvije i pol godine. Branio bi vjerojatno i ranije da se nije ozlijedio.

- Trebala su mi dva tjedna za oporavak nakon ozljede, da mi zaraste taj nekoštani dio u ramenu koji je pukao neka četiri milimetra. Sreća da nije bila veća ruptura, pa sam izbjegao operaciju, rekao je Saša Dreven. - Sad sam već dva tjedna u treningu nakon te ozljede i spreman sam stati među vratnice.

U prethodne četiri utakmice gol pulskog prvoligaša branio je, i to nevjerojatno kvalitetno, mladi Ivan Brkić čime je postao jedan od igrača koji bi iz Pule mogli ostvariti unosan transfer.

- Iskreno, mene njegove obrane nisu iznenadile. Mogu reći da sam očekivao da će biti dobar, jer sam se na treninzima uvjerio u njegovu kvalitetu. Znao sam da je dobar golman, da ima kvalitetu, jedino čega sam se bojao je kako će reagirati jer je mlad, 95. godište, ali odlično se snašao. Imao je i teret velikih utakmica, jer je branio u Puli protiv Slavena i Osijeka koji se bore za ostanak, te protiv Hajduka i Dinama, i sve je odlično odradio. Drago mi je zbog njega, jako smo dobri prijatelji, veli Dreven. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter