Dražen Zecic za Sv. Tomu u pulskoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dražen Zecic ce 2. srpnja u pulskoj Areni održati veliki humanitarni koncert u povodu blagdana sv. Tome, zaštitnika Pule, s kojeg je prihod namijenjen za biskupijski Caritas, najavili su na konferenciji za novinare u biskupiji predstavnici organizatora, Hrvatskog katolickog zbora MI, porecko-pulske biskupije i sam Zecic.

- Dobra suradnja i razumijevanje izmedu nas laika vjernika i najvišeg klera, biskupa mons. Ivana Milovana i kancelera mr. Ilije Jakovljevica, rezultirala je idejom da mi katolici laici pokušamo osmisliti program kojim bi Puli za njegov blagdan dali novo ruho.

Do sada je, izuzev svecane mise, proslava blagdana sv. Tome bila uglavnom na profanoj razini. Mislimo da Pula zaslužuje više i dali smo prijedlog da znacajnije obilježimo ovaj blagdan, organizacijom velikog humanitarnog koncerta. Javili smo se na natjecaj za dobivanje termina u Areni i dobili odobrenje Grada koji je objerucke prihvatio ovaj projekt.

Uz zabavni dio, ovaj ce dogadaj imati i humanitarni karakter jer je dio prihoda od ulaznica planiran u humanitarne svrhe, za Caritas koji ce prikupljenim sredstvima pomoci potrebitima, cime cemo dati još jedan obol ovom velikom dogadaju, rekao je Anton Kliman, predsjednik Hrvatskog katolickog zbora MI.

Kako je dodao, izbor za umjetnickog voditelja ovog eventa pao je na Dražena Zecica, zbog njegova nesebicnog zalaganja na raznim humanitarnim projektima u Hrvatskoj.

- Kao covjeku cast mi je i slatki teret što ste mi dali povjerenje i nadam se da vas necu iznevjeriti. Kao profesionalcu mogu reci da je svima u ovom poslu nastupiti u pulskoj Areni izazov i nadam se da cu opravdati povjerenje, da Pula dobije nešto posebno i u duhovnom smislu, saznanje da smo ovim koncertom nekome pomogli, rekao je Zecic.

Koncert ce biti prilika i za promociju njegovog novog, 15. studijskog albuma, a suradnici i brojna poznata imena hrvatske estrade pridružit ce mu se i u Areni. O kojim je imenima rijec, Zecic nije htio još otkriti, vec je obecao više detalja mjesec dana prije koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter