Dražen Tomić prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagreb

Uhićenje Dražena Tomića (M. ANGELINI)
Uhićenje Dražena Tomića (M. ANGELINI)

Puljanin Dražen Tomić (41) kojemu je proteklog četvrtka zbog ubojstva 39-godišnje partnerice, medicinske sestre Elis Krbavac iz Pule, određeno zadržavanje u istražnom zatvoru nalazi se trenutno u zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Sa Županijskog suda u Puli potvrđeno nam je da je Tomić u Zagreb prevezen 9. svibnja zbog lošeg fizičkog i psihičkog stanja. Tog mu je dana, nakon prvog ispitivanja, sutkinja istrage na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva odredila jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu s policijom provodi dokazne radnje ne bi li se rasvijetlile sve okolnosti ubojstva medicinske sestre s kojom je Tomić bio u dvogodišnjoj vezi.

Podsjetimo, za Elis Krbavac i Draženom Tomićem, koji su često odlazili na zajedničke izlete u prirodu, u ponedjeljak, 6. svibnja, pokrenuta je potraga jer se nijedno od njih toga dana, nakon vikenda u Draženovoj kući u Svetom Lovreču, nije pojavilo na radnom mjestu, a niti su odgovarali na pozive na mobitel. Automobilu renault clio kojim su se u subotu, 4. svibnja, oko 11 sati odvezli u Sveti Lovreč također nije bilo traga pa su prijatelji i kolege medicinske sestre koja je radila na Transfuziologiji pulske Opće bolnice u ponedjeljak nakon posla obišli kuću u Svetom Lovreču.

U utorak oko 18.30 sati uslijedilo je stravično otkriće. Tijelo ubijene žene pronađeno je na šumskom predjelu između Gračišća i mjesta Ćusi, i to nakon što je policija na poziv mještana na predjelu Pazinskih Novaka pronašla dezorijentiranog Tomića.

U blizini je pronađen i clio te se spekulira da je upravo Tomić odveo policiju do mjesta gdje je pronađeno tijelo Elis Krbavac. Dok se Tomić proteklog tjedna još nalazio u pazinskoj policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju, njegov blizak član obitelji kazao nam je da je Dražen priznao da je ubio Elis.

Je li 41-godišnji Tomić počinio zločin u neubrojivom stanju, zasigurno će se utvrđivati u istrazi. Bude li optužen da je ubio partnericu u neubrojivom stanju ili to pokaže psihijatrijsko vještačenje tijekom sudskog postupka, Tomić neće biti proglašen krivim, već odgovornim za nedjelo te će mu, sukladno zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, biti izrečena mjera prisilne hospitalizacije u adekvatnoj psihijatrijskoj ustanovi. (M. KOŠTA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter