Dražen Smoković: Urediti centre Labina i Rapca

Alberta Miletić, Dražen Smoković i Ivana Stojković (R. SELAN)
Alberta Miletić, Dražen Smoković i Ivana Stojković (R. SELAN)

Dražen Smoković, kandidat za gradonačelnika Nezavisne gradske liste Novi Labin, i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Alberta Miletić i Ivana Stojković održali su danas konferenciju za novinare.

Smoković se osvrnuo na dan ranije održano javno sučeljavanje kandidata za gradonačelnika ocijenivši njegovu organizaciju amaterskom jer kandidati nisu imali prilike iznijeti svoje programe. Zato je naglasio ono o čemu na sučeljavanju nije imao priliku govoriti: uređenje centara Labina i Rapca te zaštitu urbanističke cjeline oko Trga labinskih rudara.

- Dio Ulice Zelenice oko semafora Labinjani su prihvatili kao centar grada i zato ga treba primjereno urediti. Također treba urediti centar Rapca, što će biti početak rješavanje opće urbanističke katastrofe u mjestu. Donji Labin je vrijedan arhitektonski spomenik, koji moramo odgovarajuće valorizirati, kaže Smoković.  

Gradsku administraciju namjerava osuvremeniti smanjenjem broja zaposlenih uz istovremeno povećanje njihove efikasnosti i produktivnosti, transparentnošću pri novom zapošljavanju te uvođenjem etičkog kodeksa. Također, planira uvesti besplatno pravno savjetovanje za građane i povjerenstvo za sukob interesa.

- Mi znamo o čemu govorimo kada je riječ o fondovima EU-a jer smo u L.A.E. spremili projekt koji krajem godine ide na natječaj i prilično smo sigurni da će nam biti odobrena potpora od 2,5 milijuna kuna, napomenula je Miletić.

- Protiv smo naplate parkiranja na trgovima u Labinu i Rapcu jer se tako uzurpiraju javne površine za račun Labina 2000, koji je gradska tvrtka bez svrhe, kazala je Stojković.

Dodala je i da se zalažu za povlaštene cijene prolaza kroz Tunel Učka i prijevoza trajektom Brestova - Porozina. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter