Dražen Golemovic u banjaluckoj policiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bjegunac pred hrvatskim pravosudem, kontroverzni poduzetnik Dražen Golemovic (38) ovoga je vikenda završio u banjaluckoj policiji.

Kako se neslužbeno doznaje, priveden je zajedno sa Zoranom Copicem (44), bliskim suradnikom navodnog narkobossa Darka Šarica i clanom upravnih odbora nekoliko njegovih tvrtki, i to navodno zbog slucaja istrage planiranog atentata na Ivicu Dacica, srbijanskog ministra unutarnjih poslova koji je u subotu stigao u službeni posjet Republici Srpskoj. Nakon višesatnog razgovora obojica su puštena iz policije.

- Copic i Golemovic saslušavani su o medusobnim vezama, ali i o kontaktima s Ljubišom Buhom Cumetom, zašticenim svjedokom, i bjeguncima Darkom Šaricem, Ljubišom Lindom Combetom i Dobrosavom Gavricem, kaže neimenovani izvor iz MUP-a Srbije. Copic je, kako je izjavio za beogradski dnevnik, u Banja Luku pobjegao u ožujku, prije nego što je protiv njega zbog afere "Mitrosrem" podnesena kaznena prijava.

Inace, Golemovic je u Bosnu i Hercegovinu iz Hrvatske pobjegao u listopadu 2009. godine, i to cim se na osnovu rodenja u Derventi domogao državljanstva susjedne države. Prvookrivljeni je u korupcijskoj aferi "Ipsilon", a javnosti je najpoznatiji kao desna ruka 2001. godine likvidiranog šefa zagrebackog podzemlja Vjeke Sliška, ciju je suprugu Danijelu Sliško kasnije oženio.

U izjavi za banjalucke Nezavisne novine Golemovic je odbacio bilo kakvu povezanost sa Šaricem, ustvrdivši da ga uopce ne poznaje, dok je za Copica rekao da ga zna tek iz videnja. Podsjetimo, Šaric se takoder nalazi u bijegu i informacija o njegovom trenutnom prebivalištu vrlo je vrijedna i zanimljiva srbijanskim vlastima.

Mediji su ga proglasili balkanskim kraljem kokaina, a nakon što je razbijena njegova kriminalna skupina obavještajne službe prikupile su saznanja da se planira odmazda prema nekolicini ljudi iz državnog vrha Srbije.


Podijeli: Facebook Twiter