Dražba: Povučena prodaja dijela zgrade na Rivi 10

(Arhiva)
(Arhiva)

Na Općinskom sudu u Puli jučer je održana dražba na kojoj su ponuđene na prodaju nekretnine Glasa Istre d.o.o. u stečaju. Najatraktivnija nekretnina, dio zgrade na Rivi 10, na koncu nije ponuđen na dražbi. H-Abduco, tvrtka koja je kupila potraživanja Hypo banke, povukla je nalog za prodaju.

To je najviše razočaralo dva zainteresirana kupca koji su uplatili 10 posto jamčevine i bili spremni za kupnju. Jasmin Nuković iz tvrtke Gorica Nekretnine Nuković d.o.o. iz Velike Gorice rekao nam je da je dobio nalog od svog klijenta da može ponuditi do dva milijuna kuna za nekretninu čija je početna cijena 1,9 milijuna. Otkrio nam je da je njegov klijent jedan građevinar iz Zagreba, ali nam ime nije otkrio.

Drugi zainteresirani kupac bio je Ronald Šuran iz Gračišća, poznati ulagač u nekretnine koje se prodaju na sudu. On je ujedno sin Irme Šuran, nekadašnje načelnice Gračišća, a sada općinske vijećnice. Kupljene nekretnine Šuran potom prodaje putem oglasnika, a, primjerice, trenutno oglašene nekretnine procjenjuje na ukupno 20,7 milijuna kuna.

Na sudu nije objašnjeno zašto je H-Abduco donio odluku o povlačenju te prodaje, a tome se najglasnije protivila stečajna upraviteljica Glasa Istre d.o.o. Ljubica Juranović-Skočić. Ona je mišljenja da sada treba čekati da prodaju pokrene Fina putem elektronske dražbe, jer je to procedura kojoj je svjedočila na ranijim sličnim prodajama. No, drugi u sudnici bili su drugačijih mišljenja pa i toga da će sada stečajna upraviteljica moći objaviti oglas za prodaju samo zgrade na Rivi 10.

Za parcelu od 1.060 četvorna metra koja se također nudila na dražbi u Ulici Kačića Mijošića, gdje je trebao niknuti medijski centar, nitko nije kaparirao 10 posto od početne cijene od 3,25 milijuna kuna. No, sutkinja ja najavila da će ta nekretnina biti ponovno ponuđena već 18. svibnja kada će se moći kupiti za trećinu početne cijene, dakle već za 1,08 milijuna kuna ili 135 eura po kvadratu.

Za manju parcelu od 56 kvadrata, unutar tog gradilišta u Ulici Kačića Mijošića, dražbovna cijena je narasla s 38 na 79 tisuća kuna, s time da je Šuran ponudio više od drugog zainteresiranog kupca - Nukovića.

Inače, nekretnina na Rivi 10 koja je bila ponuđena za 1,9 milijuna kuna opterećena je založnim pravima od 19 milijuna kuna. Hypo banka je upisala pravo zaloga od 11,6 milijuna kuna, a Ministarstvo financija na 7,5 milijuna. Parcela od 1.060 četvorna metra koja će za mjesec dana biti ponuđena za milijun kuna ima teret od 1,6 milijuna eura od Hypo banke i 7,47 milijuna kuna od Ministarstva financija. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter