Drapirane haljine vracaju se u velikom stilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svevremenski, a opet cesto zapostavljeni stilski trend drapiranja koji pristaje gotovo svakom obliku tijela vraca se na velika vrata ove sezone. Modnim su pistama zavladale bogato naborane haljine, tunike i hlace.



Modni dizajneri izradili su kolekcije bogate slojevima, naborima i volanima s ciljem da probude damu koja se skriva u svakoj ženi. Prednost naborane odjece je njena prilagodba tijelu jer ce kod mršavica nabori stvoriti iluziju oblina, a kod onih punijih odvuci pažnju s problematicnih dijelova.

Kolekcije proslavljenih modnih kuca Burberry, Givenchy, Michael Kors, Calvin Klein, Lanvin te Emilio Pucci predstavljaju odijevne komade koji prate liniju tijela, u svijetlim i pastelnim bojama kombinirane s jednostavnim torbama, koje takoder mogu biti naborane i s minimalistickim nakitom.



Krace haljine privuci ce pažnju na definirane noge te tako stvoriti protutežu bogatom gornjem dijelu. Najviše korišteni materijali su svila, saten, pamuk i muslin. Plisirani nabori zanimljivo ce izgledati bilo da su klasicni poput onih na škotskim suknjama ili dijagonalno postavljene kao porubi odjece. I dalje je ocit rimsko-grcki utjecaj u haljinama i tunikama koje otkrivaju jedno rame, u obliku modernih toga.


Podijeli: Facebook Twiter