Drandic: Necemo dati da se TESU ugasi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici TESU-a ne posustaju. Unatoc visokim temperaturama i sve tanjim živcima i dalje traže pravdu i svoje place koje nisu primili vec šest mjeseci. U cetvrtak su s transparentima i žviždaljkama opet bili ispred zgrade Županije. I ovoga ih je puta docekao nacelnik županijske uprave Valerio Drandic, mada su oni glasno pozivali "Nino, Nino".

Rajko Kutlaca
, predsjednik štrajkackog odbora, u svom je obracanju radnicima rekao da ce i dalje uporno tražiti od gradskih i županijskih vlasti da im pomognu otvoriti vrata Vlade jer ih za to i placaju.

Uz opasku da su pisali i uredništvu HTV-a, koji ih ignorira i kojemu je važniji "ugriz poskoka od sudbine 150 radnika", dodao je da iduceg tjedna odlaze prosvjedovati u Zagreb. Istaknuo je da ovakva sudbina ceka sve proizvodne radnike u Hrvatskoj te pozvao sugradane da ih podrže, dodajuci da za iduci tjedan planiraju štrajk upozorenja u Uljaniku.

Drandic je rekao da je TESU za njih vrlo bitno poduzece te da nece dozvoliti da se ugasi. "Budite ustrajni, a mi cemo vam pomoci problem dici na najvišu razinu jer se jedino tamo može riješiti", porucio je Drandic uz rijeci da ce iduci tjedan problem njihova poduzeca biti na dnevnom redu županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeca.

?ino Šverko
, predsjednik prijelaznog Nadzornog odbora, rekao je pak: "Nama je vec dopi…, na rubu smo živaca, iscrpljeni, gladni, ne možemo više samo slušati obecanja. Dovoljan je jedan potpis da nam daju placu. Neka odgovorni stave potpis na place ili potpišu svoje ostavke". (B. PETROVIC, snimio D. ŠTIFANIC)

Kajin umjesto za TESU tražio pomoc za TEKOP
Koliko su moralne podrške brojnih politicara i njihovo uvjeravanje da su upuceni u aktualno stanje u poduzecu upitne, jasno je nekidan u Saboru dokazao "pucki IDS-ov tribun" Damir Kajin koji je hitno rješenje umjesto za TESU zatražio za TEKOP.

Na to nas je na prosvjedu u cetvrtak upozorio Branko Crnac Tusta, vjerojatno najpoznatiji radnik pulskog TESU-a. Je li rijec tek o lapsusu, ne znamo, no radnicima je greška bila više nego dovoljna da shvate da sit gladnome ne vjeruje, a deklarativna pomoc koju od mnogih dobivaju malo vrijedi.


Podijeli: Facebook Twiter