Drandić: Grujić Cukon nije smijenjena


"Ornela Grujić Cukon nije smijenjena sa svog radnog mjesta, već je njeno radno mjesto dobilo drugi naziv", rekao je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Valerio Drandić i potvrdio da se i o tome razgovaralo na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća. Drandić je ponovio da je Grujić Cukon, inače i gradska vijećnica SDP-a, obavljala puno poslova, a između ostalog bila je pomoćnica ravnatelja za financijska pitanja.

-Ne radi se o nikakvoj smjeni, nema govora o tome. Riječ je o provođenju Pravilnika o ustrojstvu koji je već dugo vremena na snazi i da smo bili ekspeditivniji do ovoga bi sigurno došlo ranije. Naime, tim je pravilnikom jedan odsjek postao služba, a Ornela Grujić Cukon je i dalje šefica te službe, kazao je Drandić koji nije imao saznanja je li, s obzirom na premještaj, Grujić Cukon sada na manje plaćenom radnom mjestu. Naglasio je da je ona na Gradskom vijeću rekla ono što bi i on rekao i da svojim nastupom nije davala nikakvog povoda da bi je netko eventualno trebao smijeniti, dapače, rekao je sve što je rekla bilo je na mjestu. 

-Nije mi jasno zašto se proziva za nekakvu političku odmazdu kada se zapravo radi o provođenju Pravilnika, tvrdi Drandić. "Ornela Grujić Cukon još od 2010. godine nije pomoćnica ravnatelja Opće bolnice u Puli, kada su usklađivanjem s izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti u općim bolnicama ukinuti pomoćnici ravnatelja za ekonomske i pravne poslove. Tada je Grujić Cukon sklopila ugovor o radu na radnom mjestu na kojem je i danas - voditeljica Službe za financijsko upravljanje i kontrole, kaže glasnogovornik pulske bolnice Goran Paić. Ponavlja da to radno mjesto gospođi Grujić Cukon nije ukinuto ni imenovanjem Radojke Trkulja, rukovoditeljice Službe ekonomskih poslova, voditeljicom poslova za financijsko upravljanje i kontrole. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ, D. P.) 


Podijeli: Facebook Twiter