Dramljem zagospodarile divlje svinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti 500 metara od plaže u Dramlju ljudi žive u smrtnom strahu od divljih svinja. Donedavno su mještani sela Pavlici u Dramaljskom Selcu sa strahom nocu izlazili iz svojih kuca, a posljednjih nekoliko dana svaki korak napravljen po danu pretvorio se u rizicnu avanturu u kojoj je ulog život.

Krdo divljih svinja u ranim jutarnjim satima i u predvecerje bez straha šece slijepom ulicom u kojoj se igraju djeca. Ne može ih otjerati ni vika, ni reflektori, niti nailazak automobila. Mještani se pitaju: kuda idu divlje svinje?

Lani je Dramaljsko Selce posjecivala svinja s cetvero prašcica, ove godine nadomak mora šecu tri svinje i 12 prašcica.

- Jucer su nam divlje svinje bile u 5.15 sati pred vratima. Prekjucer su došle u 20 sati u vrt, kad sam krenula zalijevati. Prije nekoliko dana pojavile su se u 22 sata u vrtu. Vec danima rokcu i kopaju po našem vrtu, niti metar od kuce. Po cijelu noc ne se micu iz vrta. Mlade svinje skvice, psi laju. Ne možemo spavati, tuži se mještanka.

Stanovnici Dramaljskog Selca tuže se da su pomoc tražili od policije, crikvenickih lovaca, veterinarske inspekcije, Ministarstva poljoprivrede. Rezultat? Divlje svinje i dalje šecu pred njihovim kucama.

- Sve je dobro dok se nešto ne dogodi. Pa tu ima male djece. Ovo je neizdrživo. Radim u Autotransu, dižem se u cetiri ujutro. Pa zar je normalno da ja moram najprije pogledati kroz žaluzine jesu li mi divlje svinje pred vratima i tek onda izlazim van, pita se mještanin. (A. RAVLIC/Novi list)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter