Drame i komedije, ples i pjesma

Iz predstave "Rinimo ga naprid" (Neven LAZAREVIĆ)
Iz predstave "Rinimo ga naprid" (Neven LAZAREVIĆ)

Mjesec studeni u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula bit će u znaku drama i komedija, plesa i pjesme.

U srijedu, 11. studenog u 20 sati gostuju dvije plesne predstave i to "Pokretač" Zagrebačke plesne scene i Studija za suvremeni ples, te "Love will tear us apart", prvi dio trilogije Zagrebačke plesne scene De facto. U "Pokretaču" koreografkinja je Aleksandra Janeva Imfeld, a izvođačku ekipu čine Ana Vnučec, Martina Tomić, Ana Mrak, Dina Ekštajn, Matea Bilosnić, Branko Banković i Bruno Isakov. Koreografiju za "Love will tear us apart" napravili su Saša Božić i Petra Hrašćanec, koja i nastupa.

260 dana

U petak, 13. studenog gostuje HNK u Osijeku dramom "260 dana" Marijana Gubine i u režiji Dražena Ferenčine, a radi se o dramatizaciji istoimenog romana koji gotovo šokantno realistično, a bez suvišne patetike, pripovijeda kalvariju zatočeništva djeteta i njegove obitelji u ratu lišenom bilo kakve čovječnosti. Igraju Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark i Neven-Lucian Davidović.

Tjedan kasnije, 20. studenog u 20 sati na rasporedu je još jedan koncert i to Mješovitog pjevačkog zbora Cantus PoPuli, koji je okupila glazbena pedagoginja i dirigentica Tatjana Merkl, a u godinu dana postojanja održali su 14 nastupa i koncerata. Ulaz na koncert je besplatan.

Subota, 21. studenog je u znaku Noći kazališta, u sklopu koje će se reprizno odigrati komedija "Rinimo ga naprid" koju je Goran Prodan napisao prema tekstu Edwarda Taylora, a režiser je Jasminko Balenović. "Rinimo ga naprid" bit će izvedena i u nedjelju, te u ponedjeljak u 20 sati. Igraju Rade Radolović, Lana Gojak, Valter Roša, Teodor Tiani, Iva Kevra, Romina Vitasović i Robert Ugrina.

Program za ovaj mjesec zaključuje 26. studenog u 20 sati HNK Zadar i Kazališna družina Glumci u Zagvozdu urnebesnom komedijom "Istina" Floriana Zellera i redatelja Danka Ljuštine, a glume Vedran Mlikota, Mila Elegović, Damir Poljičak i Žana Bumber/Hana Hegedušić.

Mogućnost popusta

Uz nabrojane izvedbe spomenimo da produkcija INK-a, odnosno "Legenda o svetom Muhli" gostuje u Zadru, Šibeniku i Požegi, a "Istovremeno drugi" gostuje u Rijeci.

Blagajna kazališta radi od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i otvara se sat vremena prije početka predstave. Telefon je 052/ 212-677, e-mail adresa [email protected] a on-line prodaja i rezervacija moguća je na www.ink.hr/?id=3. Na redovne cijene karata u pretprodaji moguće je ostvariti i popuste pa tako važi 20 posto za grupne posjete (više od deset ulaznica) za tvrtke, ustanove, udruge, domove i sl., 30 posto za umirovljenike, invalide, potpisnike ugovora DS INK, članove Svijeta knjige, 50 posto za organizirane posjete učenika u večernjim terminima i besplatna ulaznica za profesora – pratitelja na svakih 15 učenika; za individualni posjet učenika i studenata, kao i za pretplatnike na programe u organizaciji INK izvan pretplate. Pokrovitelji programa su Grad Pula, Istarska županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter