Drama u Splitu: Muškarac se zabarikadirao i pucao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prava "holivudska" kriza usred Splita; pripadnici MUP-a blokirali su dobar dio Washingtonove ulice u središtu Splita zbog za sada neidentificiranog muškarca koji se zabarakadirao u svom stanu iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja!

Sve se dogadalo danas oko 15,30 sati, a iako prema prvim informacijama nema ozlijedenih te policija pokušava stupiti u kontakt sa strijelcem, pitanje je kako ce se situacija razvijati. Još uvijek se povremeno cuju hici, navodno muškarac odbija bilo kakav kontakt.

Policija osigurava veliki radijus oko stana i strijelca, unutar šticene zone nalazi se i djecji vrtic "Dva prijatelja", koji je na adresi Washingtonova 3, preko puta zgrade u kojoj se nalazi covjek s oružjem. Upravo zbog opasnosti za djecu situacija nije nimalo bezazlena – pokušali smo kontaktirati i odgovorne u vrticu "Dva prijatelja", no nisu željeli komentirati situaciju, dok se u pozadini cuo djecji plac.

Neslužbeno doznajemo kako je u pitanju B. P. muškarac koji ima preko pedesetak godina, odranije poznat policiji. U pitanju je stan na adresi Washingtonova 2, a cini se da je "inicijator" bio nekakav sukob zbog djecacke igre oko njegovog parkiranog automobila.

Navodno je B. P. tada otrcao u svoj stan, istjerao ženu te se potom zakljucao u stanu i poceo pucati iz oružja koje ilegalno posjeduje, odnosno naslijedio ga je od oca koji je bio vojno lice, tvrde naši sugovornici.

Prije desetak godina je takoder bilo problema, zatocio je majku u stanu i prijetio aktivacijom plinske boce. U cetvrtak popodne pak u Washingtonovu ulicu je (preventivno, jer prema službenim informacijama nema ozlijedenih) stiglo vozilo Hitne pomoci, a policija je dovela i sestru B. P. kako bi eventualno pomogla u pregovorima, kao i ekipu specijalaca. (M. MATANA/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter