Drama u Poreču: Otac pokušao spriječiti spašavanje djeteta iz uzavrelog automobila

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Dijete, najvjerojatnije dvogodišnjak, bio je u zaključanom automobilu gotovo pola sata na najvećem suncu i tko zna koliko bi još ostao da se Zoran Grgić iz Požege nije odlučio razbiti prozor automobila i izvući ga van. Drama se odvijala na parkiralištu iza stare porečke robne kuće jučer oko 10.30 sati.

Za događaj smo doznali od jedne čitateljice koja je cijelu dramu zgrožena gledala dok se približavala parkiralištu, a junak Grgić nam je ispričao što se zapravo dogodilo.

- Igrom slučaja sam bio na parkingu kada mi je jedna žena, koja me poznaje, viknula: "Zoka, pomozi!". Prišao sam i u manjem automobilu čakovečke registracije vidio dijete u automobilu i odlučio razbiti staklo. No, roditelji koji su bili blizu su mi kazali da to ne radim jer da dolazi bravar, budući da im je u vozilu ostao ključ. Nisam odustajao i pitao ih za koliko vremena dolazi bravar jer je dijete bilo ne samo znojno, već potpuno mokro i naizgled mu nije bilo dobro. Pitao sam tog oca:
"Što ti ne razbiješ staklo?". Na to mi je kazao da čeka bravara, a s druge strane žena koja me alarmirala i dalje je zapomagala: "Zoka, pomozi mu, razbij staklo!" Tada sam otišao do svog automobila koji je bio parkiran na nekoliko metara i uzeo ključ za skidanje kotača.

Roditelji djeteta, su, kako doznajemo, mališana ostavili u vozilu da bi u obližnjem hipermarketu obavili šoping. U međuvremenu su shvatili da im je u automobilu ostao ključ, a vozilo se automatski zaključalo.

Iako se otac protivio "intervenciji" Grgića koji je svojim potezom djetetu vjerojatno spasio život, on je odgurnuo oca i ključem za otpuštanje vijaka na kotačima razbio staklo.

- Izvukao sam dijete iz vozila, odnio u hladovinu i dao mu vode, dok je otac ostao šokiran. Dijete je bilo potpuno mokro i počelo plaviti. Budući da se otac tako postavio i čak je bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu nadoknaditi štetu za razbijeno staklo, no na to mi nije ni odgovorio. Napravio bih to opet, bez puno razmišljanja, jer mi je dijete važnije od stakla, kazao nam je Grgić.

Nakon događaja Grgić je, da bi dobio potvrdu da je dobro reagirao, ušao u svoj automobil koji je bio parkiran u blizini, također na suncu, i sjeo unutra na minutu. Kazao nam je da je u autu bila toplinska bomba i da se skoro ugušio. Rekao je da ne može ni zamisliti muku malog djeteta koje je u takvim uvjetima bilo više od pola sata.

Čitateljica koja je sve to gledala iz daljine kazala nam je da Grgića treba itekako pohvaliti, a roditelje kazniti.

- Šokirana sam, vidjela sam tog čovjeka u crvenom (Grgića op. a.) koji se nešto prepire s jednim čovjekom i razbija staklo vozila iz kojega je izvukao dijete. Strašno, sva sam se naježila i zgrozila pri pomisli da je dijete moglo dehidrirati i umrijeti u autu. Kada sam sjela u svoje vozilo, unutra je bilo pakleno, pa mogu samo zamisliti što je dijete proživjelo, kazala nam je čitateljica.

Iz istarske policije doznajemo da im slučaj nije prijavljen.(M.SARDELIN)
 


Podijeli: Facebook Twiter