Dragutin Cestar novi načelnik PU istarske

Dragutin Cestar (A. TOŠIĆ)
Dragutin Cestar (A. TOŠIĆ)

Dragutin Cestar novoizabrani je načelnik Policijske uprave istarske, a dužnost će preuzeti od Mladena Blaškovića za koji dan, saznajemo iz pouzdanih izvora u MUP-u.

Imenovanje će službeno uslijediti nakon što pristigne zatraženo mišljenje Županijske skupštine koje, pak, nije obvezujuće.

Cestar je do sada u Policijskoj upravi istarskoj obavljao dužnost načelnika Sektora kriminalističke policije. Blašković će biti raspoređen na drugo radno mjesto.

Osim Cestara i Blaškovića na interni natječaj MUP-a za mjesto načelnika PU istarske javili su se i zaposlenici te uprave Damir Grgorović, načelnik Sektora za granicu, i Dragan Stipanović, voditelj pomorske i aerodromske policije. Na natječaj se javio i bivši načelnik PU istarske Loris Kozlevac, aktualni načelnik Odjela za nezakonite migracije pri Upravi za granicu Ravnateljstva policije.

U dosadašnjoj karijeri Cestar je obavljao dužnost zapovjednika Policijske ispostave Umag-Buje, načelnika Odjela operativnih poslova PU istarske, a u Vladi Ivice Račana bio je pomoćnik ministra Šime Lučina i načelnik kriminalističke policije MUP-a. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter