Dragutin Cestar nacelnik PU istarske?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema neslužbenim informacijama, Dragutin Cestar, prvi covjek kriminalisticke policije PU istarske, mogao bi biti jedan od kandidata na nadolazecem internom natjecaju za nacelnika ove policijske uprave, naravno ako se na natjecaj javi.

Iako nam informaciju Cestar nije potvrdio buduci da je prezauzet poslom, potaknuti glasinama s "ulice" pokušali smo od ureda za odnose s javnošcu istarske policije dobiti nešto više, no oni nisu htjeli izlaziti u javnost s informacijama o internim natjecajima.

Po neslužbenim izvorima, gotovo da i nema nikoga osim Cestara tko bi mogao konkurirati za nacelnikovu fotelju. Gotovo identican odgovor dobili smo u Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu od Dušana Miljuša, koji je objasnio tek da ce interni natjecaj biti pokrenut, ali o kandidatima nam nije mogao reci ništa. Doduše, natjecaj nije javan te nece tako skoro biti poznato tko se u kojoj policijskoj upravi kandidirao za nacelnika. Nedvojbeno je da ce nakon što svi natjecaji budu provedeni neki nacelnici ustupiti mjesto kolegama.

Podsjetimo, na celu istarske policije vec je dvije godine, tocnije od ožujka 2010., Mladen Blaškovic, diplomirani kriminalist i policajac od 1991., s ratnim iskustvom u specijalnim jedinicama policije. Njegov prethodnik Loris Kozlevac, koji je dužnost nacelnika obnašao gotovo devet godina, prebacen je u Ravnateljstvo policije u Zagreb, na mjesto nacelnika Odjela za nezakonite migracije. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter