Dragstor u prostoru nekadašnje Vajde

U prostoru Vajde ovog ljeta dragstor (D. MEMEDOVIĆ)
U prostoru Vajde ovog ljeta dragstor (D. MEMEDOVIĆ)

U nekadašnjem prostoru trgovine Vajda u Laginjinoj ulici, koji je putem javnog natječaja kupila tvrtka ABG agent, vlasnika i direktora Sergia Banovića, nedavno je otvorena prodavaonica pića i cigareta, tipa dragstor. Otvorenje ove trgovine iznenadilo je građane, budući da je vlasnik prostora Banović najavio da će ondje dovesti trgovine nekih poznatih brendova poput H&M-a, Zare, Manga, New Yorkera, Deichmanna…

- Prostor Vajde sam iznajmio, no samo na nekoliko mjeseci, odnosno do 1. listopada. Trenutno, zajednički s odvjetničkim uredom Altić-Debeljuh, izrađujemo projekt na temelju kojeg ćemo krenuti u rekonstrukciju zgrade, a to bi prema trenutnom planu trebalo biti u studenom. Odvjetnički ured će dignuti kat više, i u prostoru mansarde vjerojatno smjestiti svoje urede, dok je moj plan spojiti prostore bivših trgovina Vajde i Mane te sukladno prostornom planu izgraditi još dva kata. Tako namjeravam dobiti oko 800 kvadrata prostora u koji bih volio smjestiti, kako sam ranije i najavio, jednu trgovinu jačeg brenda poput H&M-a, Zare, Manga, New Yorkera, Intersporta, Deichmanna i drugih. Takvi brendovi, naime, neće doći ako prostor nema veliku kvadraturu i slobodan pristup kamionima, kaže Banović.

Pulski poduzetnik ističe da su pregovori s trgovačkim brendovima još u tijeku, pa ako ne bude jedna, onda će to biti dvije, maksimalno tri trgovine, jedna od 450 i dvije od po 270 kvadrata. Izlozi i ulaz bili bi s ulice, odnosno nekadašnje Vajde. Spomenuta kvadratura standard je takvih trgovina, dok primjerice Mana, koja će iseliti iz ovog prostora, sada traži manje prostore, kaže Banović.

Podsjetimo, Banović je od Grada još 2003. godine otkupio poslovni prostor s ulazom ih pothodnika, a sve zajedno činilo je cjelinu sa zgradom na adresi Laginjina 4, i to je nekad bio jedinstveni prostor koji je imao ulaz s Portarate. Za spomenutu rekonstrukciju, geodetska podloga je već izrađena, a sada kreću arhitekti s izradom projekta, a kako kaže Banović, ne namjeravaju se kopati temelji, koji su dobri i čvrsti, već samo dizati dva kata. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter