Dragovanci: Spaljivala granje pa zapalila njivu

(Ilustracija/Milivoj MIJOŠEK)
(Ilustracija/Milivoj MIJOŠEK)

U požaru koji je u utorak oko 11.30 izbio u blizini naselja Dragovanci izgorjelo je oko 1.500 kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Utvrđeno je da je 46-godišnjakinja iz Svetog Petra u Šumi palila granje bez odobrenja nadležne vatrogasne postrojbe. U jednom trenutku, uslijed naleta vjetra, vatra se proširila na susjedno zemljište te je žena više nije mogla sama ugasiti. Na mjesto događaja uputili su se vatrogasci Javne vatrogasne potrojbe Pazin, koji su požar ugasili oko 14.45 sati.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara koje je počinila 46-godišnjakinja, bit će obaviješten Inspektorat unutarnjih poslova PU istarske.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. Da bi se spriječilo da se prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru plamen proširi na druge objekte ili površine, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter