Dragovan: Predsjedništvo SDP-a o Lovrić-Merzel i Sabi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP će na sjednici Predsjedništva u srijedu raspraviti i nakon toga donijeti odluku o suspenziji ili isključenju iz stranke sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel te vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, potvrdio je danas tajnik SDP-a i predsjednik saborskog kluba Igor Dragovan.

Dragovan je u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" rekao da će, kako je i najavljeno, stranka razgovarati o slučajevima dvoje članova Predsjedništva, o njihovoj suspenziji ili isključenju iz stranke, kako bi se smanjila politička šteta koja sigurno postoji.

"Politička odluka u stranci će biti, statut stranke to omogućava, ne samo statut, a to su suspenzija ili isključenje iz stranke. O tome će se razgovarati i donijet ćemo te odluke", rekao je Dragovan i dodao da to očekuju svi "zbog ugleda, načina rada i funkcioniranja SDP-a".

Dragovan naglašava da SDP "ne može nositi odgovornost  nekoga ako je napravio ono za što se tereti". "Svatko mora osloboditi stranku tog tereta i pred institucijama države dokazati svoju nevinost", rekao je.

Županica Lovrić-Merzel nalazi se, naime, u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a USkok je tereti za pet zloporaba položaja ukupno teških više od 10,5 milijuna kuna. Vukovarskog gradonačelnika Sabu USkok pak tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, a tražio je da se Sabi skine zastupnički imunitet i zbog sumnji da je pronevjerio novac uplaćen za ljetovanje vukovarske djece. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter