Drago Radolovic nije medu osumnjicenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalisticko istraživanje o milijunskim malverzacijama prilikom kupoprodaje nekretnina za Kermas ulaganja u vlasništvu Danka Koncara u slucaju "Cetinski - Koncar" nastavlja se, ali formalno još nitko kao osumnjicenika ne spominje i Dragu Radolovica, vlasnika tvrtke Istra Bavaria Agentur, koji je uz pritvorenu Vinku Cetinski bio Koncarov partner u biznisu s nekretninama.

Iz pulskog Županijskog državnog odvjetništva su odgovarajuci na naš upit provode li se izvidi o poslovima Drage Radolovica s Koncarom i Cetinski odgovorili tek da, sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu i Zakonu o kaznenom postupku - nisu u mogucnosti odgovoriti.

Od Gorana Veljovica, ciji odvjetnicki ured zastupa Danka Koncara i temeljem cije prijave protiv Cetinski Radolovica i drugih su policija i odvjetništvo krenuli u izvide, doznajemo da je Koncar u srijedu bio u pulskom odvjetništvu.

- Danko Koncar je u pulskom Županijskom državnom odvjetništvu bio kao oštecenik, da vidi što se dešava oko predmeta i raspita se kakva je situacija, kratko je rekao odvjetnik Veljovic demantirajuci da je njegov klijent davao bilo kakav iskaz u istrazi koja se provodi protiv Vinke Cetinski, Borisa i Marina Sorga i Željana Hrvatina, koji su takoder u pritvoru, te Romine Hrvatin, Željka Bilica i Gordana Dobrovica, koji su na slobodi.

- Mi u ovoj fazi nemamo puno informacijama o radnjama koje se poduzimaju u istrazi, a i kada bismo ih imali, o njima ne bismo smjeli govoriti, odgovorio je Veljovic na naš upit ima li saznanja provode li se izvidi i nad Dragom Radolovicem, kojeg je, uz Vinku Cetinski, njegov odvjetnicki ured kazneno prijavio zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti kroz kupoprodaju zemljišta za Koncarove tvrtke, cime su oštetili Koncara za više od 11 milijuna eura.

Naime, upravo se taj iznos spominje u kaznenoj prijavi odvjetnickog ureda protiv Cetinski i Radolovica, a kako je prenio Vecernji list, Drago Radolovic je još lani s Koncarom potpisao dokument u kojem prakticki priznaje da je bilo malverzacija. Po pisanju tog lista, tim dokumentom Radolovic potvrduje da je Vinka Cetinski imala vodecu ulogu u prijevari Koncara, kojom je on prilikom kupnje 39 nekretnina oštecen za 16,5 milijuna eura.

Naime, nakon što je knjigovoda Kristijan Pilat iz Pule, koji je vodio poslovne knjige za Radolovicevu tvrtku i Kermas ulaganja, otkrio veliki nesrazmjer u cijenama nekretnina i udjelima u društvima koja je Koncarov Kermas, na celu s Vinkom Cetinski, otkupljivao po znatno višim cijenama, Koncar i Radolovic potpisali su sporazum kojim se potonji obvezuje Koncaru vratiti 11 milijuna eura.

Dakle, nakon otkrica prijevare Radolovic je Koncaru kao zalog predao zadužnice i mjenice u vrijednosti od oko 90 milijuna kuna, a isto tako i pravo da se Koncar upiše na desetak vrijednih nekretnina koje su dotad bile u Radolovicevom privatnom vlasništvu i vlasništvu njegove tvrtke. No, kako Radolovic dogovor o vracanju novca nije ispoštovao, tako su na njegove nekretnine blokirane. (M. KOŠTA, D. BAŠIC PALKOVIC)

OPŠIRNIJE O TOME TKO JE DRAGO RADOLOVIC, ISTARSKI KRALJ NEKRETNINA, CITAJTE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter