Drago Prgomet osnovao stranku Hrid

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši član Nacionalnog vijeća Mosta Drago Prgomet u ponedjeljak navečer osnovao je političku stranku Hrid, koja je dosad djelovala kao udruga. "Završena je osnivačka skupština stranke Hrid. Hrid ostaje u okviru političke platforme Most", poručio je Prgomet novinarima nakon osnivačke skupštine, zatvorene za javnost, i ubrzano se udaljio iz Hrvatskog novinarskog doma u kojem se sastanak i održavao.

Iako je njegova izjava službeno najavljena za 19 sati, Prgomet je zgradu napustio već oko 18.30. Ništa rječitije nisu bile niti njegove stranačke kolegice Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović. "Sve ostaje isto", kratko je prokomentirala Petrijevčanin Vuksanović dok se pokušala progurati među novinarima. Njezina kolegica Gordana Rusak ipak je zastala te kratko rekla: "Nakon ovog, moja podrška platformi Most ostaje ista".

Petrijevčanin i Rusak su kao članice udruge Hrid na proteklim parlamentarnim izborima u Sabor ušle u prvoj izbornoj jedinici s liste Mosta, kojoj je na čelu bio Drago Prgomet.

Jedan od članova novoosnovane stranke Josip Jelić Hini je kazao kako je Prgomet jednoglasno, na skupštini koja je okupila oko 140 sudionika, izabran za predsjednika. Na pitanje zbog čega je sastanak tako brzo završen te je li možda bilo disonantnih tonova, Jelić je kazao kako nije bilo nikakvih disonantnih tonova te da je "rasprava bila kratka jer se samo kratko razgovaralo oko toga da Hrid ostaje na platformi Mosta".

Drago Prgomet je s udrugom Hrid sudjelovao na proteklim parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most nezavisnih lista, no sada ta udruga svoj rad nastavlja kao politička stranka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter