Drago Orlic - kinoamater

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednji gost zadnjeg programa 16. sajma knjige u Istri sinoc je bio Drago Orlic koji je uz Magdalenu Vodopiju i Borisa Domagoja Biletica u Domu hrvatskih branitelja predstavio svoju novu zbirku pjesama i kratkih eseja "Ispovijest jednog kinoamatera". Knjigu su za ovu posebnu priliku izdali Sa(n)jam knjige u Istri i zagrebacki Antibarbarus.

Za sve one koji su upoznati s radom i životom Drage Orlica podatak da je bio clan Kluba filmskih amatera Jelen možda i nije novost, no Orlic je prisutne iznenadio svojim dubokim poznavanjem filmske lektire.

Zbirka koja je nastala posebno za ovaj Sajam knjige prati njegovu glavnu tematiku - Knjiga i film - a u njoj je moguce doznati sve što je mladog ljubitelja filma nekad zanimalo i što ga još uvijek vezuje uz sedmu umjetnost.



Biletic je za knjigu kazao da sabire zanimljive i važne podatke o ljudima koji su stvarali filmsku Pulu i zajednickim radom oplemenili ovaj grad.

Vodopija je od Orlica tražila da isprica nešto o svojim kolegama iz kinokluba Jelen i iz MAFAF-a koje je autor opisao anegdotalnom britkošcu.

- Sjecam se da je Boško Obradovic, covjek medvjedeg izgleda, ali dobre duše, imao uvijek genijalne ideje. Tako bi o njima i pricao, kao da se radi o necem što ce biti fenomenalno. Iz njega je uvijek izvirala posebna i zarazna pozitivna energija, kazao je Orlic.


Podijeli: Facebook Twiter