Drago Orlić i Zvane Lakodelac večeras u knjižnici

Drago Orlić (Arhiva)
Drago Orlić (Arhiva)

Promocija najnovije zbirke satiričkih kolumni "Lipi moji 9" satiričara, publicista i scenarista Drage Orlića održat će se večeras  u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

Deveti je to po redu libar u kojemu je Orlić sakupio sve objavljene kolumne, tiskane u satiričkom podlistku La kost u Glasu Istre pod pseudonimom Zvane Lakodelac. Knjiga sadrži točno sto kolumni, te dodatak posvećen poslovicama i uzrečicama.

Drago Orlić idejni je začetnik manifestacije Verši na šterni i Kiparske škole Montraker u Vrsaru. Objavio je više od tridesetak zbirki pjesama, osam knjiga satira "Lipi moji", sakupio je i objavio narodnu građu, zbirku praznovjernih pučkih priča "Štorice od štrig i štriguni", pučke ljubavne, erotske i bludne pjesme Istre "Istarski bordel muza" i narodne poslovice koje je sabrao u knjizi "Istarske narodne poslovice". Objavio je i niz monografija. Prije sedam godina u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci izvedena je po njegovom libretu i glazbi Alfija Kabilja opera "Casanova u Istri". Orlić je jedan od poznatijih Porečana a živi u Musaležu.

Ova promocija dio je obilježavanja programa Mjeseca hrvatske knjige. Moderator susreta bit će Goran Prodan, autor predgovora i urednik zbirke. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter