Drago Brulc novi direktor Albaneža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Opozvali smo clana i direktora Igora Felkera. Novi direktor Albaneža je Drago Brulc. Danas je održana skupština Albaneža i donesena je odluka da je prema Zakonu o trgovackim društvima i Zakonu o podrucnoj i lokalnoj samoupravi zakonski zastupnik tvrtke nacelnik, a ne više Opcinsko vijece", rekao je u utorak novinarima nacelnik opcine Medulin Goran Buic.

Dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Davor Zoricic i clan Saša Leveric opozvani su. Novi predsjednik NO-a je nacelnikov zamjenik Damir Demarin, dok su clanovi Edi Calic i Vladimir Periša. Buic je rekao da je Felker smijenjen jer je prekršio Zakon o trgovackim društvima i Zakon o porezu na dohodak. Prema njegovim rijecima, Felker je koristio pravo na naknadu za odvojeni život, a svakodnevno je iz Medulina putovao natrag kuci u Rijeku službenim automobilom.

"Felker je kao direktor Albaneža imao obvezu da Trgovackom sudu prijavi ostavku Edija Kirca, clana NO-a. On nije proveo ostavku treceg clana NO-a bez kojeg je društvo funkcioniralo više od jedne godine", rekao je Buic. Brulc je umirovljeni ovlašteni inženjer gradevine, Medulinac, koji je posljednjih trideset godina radio u pulskom Vodovodu i, kako kaže Buic, ima životno iskustvo u niskogradnji. Inace, Brulc je na posljednjim lokalnim izborima bio 13. clan na Nezavisnoj opcinskoj listi Vladimira Periše.

"Moj rad procijenit cete kroz rezultate", bio je kratak Brulc. Na pitanje kolika ce biti placa novog direktora, Buic je odgovorio da ce biti uskladena s placom opcinskog procelnika. Prema menadžerskom ugovoru, dosadašnji direktor Felker ima pravo na otpremninu od 100.000 kuna, no Buic smatra da to nece moci ostvariti.

"Ako prekrši zakon, Felker nema pravo na otpremninu. No ocekujemo da ce se žaliti i podnijeti tužbu", zakljucio je Buic. Zanimljivo, Felker nam je rekao da smo mu, kada smo ga nazvali da komentira smjenu, donijeli prvu vijest o tome. "Bili smo na sjednici Opcinskog vijeca prošli petak, a tada nisam znao da ce se održati skupština iako se ona mora najaviti osam dana ranije. Na nju su se trebali pozvati i clanovi skupštine", rekao je Felker. Buic nam je pak pojasnio da sad on predstavlja Albanež te da je on taj koji saziva skupštinu.

I Zoricic nam je rekao da ne zna o cemu je rijec te da mu je naša vijest prva informacija o smjeni direktora i NO-a te da je rijec o nezakonitim potezima. "To uopce ne stoji i nije u skladu sa zakonom. Odluka je nelegalna. Albanež ima osnivacki akt i jasno je da vijece cini skupštinu. Mi imamo u planu i pripremi sjednicu skupštine Albaneža. Ovo me cudi. U principu ovo je Divlji zapad, a mi to nismo i treba djelovati u skladu sa zakonom", zakljucio je Zoricic.

"Ovu Buicevu odluku ne znam kako opisati. Zatražio sam mišljenja nekih odvjetnika. Ne znam u kojem zakonu on nalazi to uporište. Imamo jasne statutarne odluke i u statutu piše da je skupština društva Buže ili Albaneža u biti Opcinsko vijece. Održali smo jednu skupštinu na koju su se svi odazvali. Na iducoj skupštini, uz ostalo, raspravljat cemo o smanjenju place direktoru Albaneža. Prikupljamo informacije, to je sve što mogu reci", rekao je dosadašnji predsjednik skupštine Albaneža Darko Lorencin i za cetvrtak u 12 sati najavio konferenciju za novinare. Tema je, kako piše na pozivu koji je stigao naknadno u našu redakciju, "Diktatura nacelnika Buica".


Podijeli: Facebook Twiter