Dragičević: Sa Sanaderom nisam pričao o Fimi-mediji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević posvjedočio je danas na suđenju u slučaju "Fimi-media" da s optuženim bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom nikada nije razgovarao o suradnji nacionalne naftne kompanije s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

"Sanadera sam upoznao i prije nego što je postao premijer i o Fimi-mediji nismo nikada razgovarali", kazao je Dragičević na zagrebačkom Županijskom sudu.

Rekao je i da se ne sjeća sastanka u Vladi na kojemu ga je Sanader, u društvu člana Inine Uprave Josipa Petrovića, tražio da omogući suradnju s Fimi-medijom.

Sastanak u Vladi kojeg se Dragičević nije mogao sjetiti u svom je istražnom iskazu spomenuo bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, jedan od optuženika koji je priznao da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi-media.

"Svi koji su upoznati s načinom funkcioniranja Ine znaju da takav posao ne bih ni mogao namjestiti", rekao je Dragičević.

Prisjetio se i da je za Fimi-mediju čuo tek kada ga je direktor korporativnih komunikacija Tomislav Štengl izvijestio da Petrović na njega vrši pritisak da bi se tu agenciju uvrstilo u "okvirni ugovor".

"Rekao je da je Fimi-media prošla proceduru, ali da u prethodnoj pripremi nije sve odrađeno kako treba", kazao je Dragičević, ističući da za suradnjom nije bilo potrebe jer je Ina i sama mogla odraditi takve poslove.

Suđenje se nastavlja 20. svibnja, kada bi se na klupi za svjedoke trebali pojaviti bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković i nekadašnji Sanaderov suradnik iz Ministarstva vanjskih poslova te državni tajnik za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter