Dragica Pršo na čelu pulskog ORaH-a

Dragica Pršo (D. MEMEDOVIĆ)
Dragica Pršo (D. MEMEDOVIĆ)

Stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) predstavila je rezultate unutarstranačkih izbora koji su održani protekle nedjelje, a izbori su, izvijestili su iz te stranke, provedeni za sve stranačke funkcije. U ORaH-u ističu da je tom prilikom predstavljen izborni proces kojim su, prvi put u nekoj političkoj stranci u Hrvatskoj, članovi i članice elektroničkim ili dopisnim putem izvršili tajno glasanje prema načelu "jedan član, jedan glas", a kandidati i kandidatkinje prošli su prethodno kroz proces kadrovskih testiranja. Prilikom izbora, poštivano je i načelo paritetne demokracije koje omogućava jednaku zastupljenost muškaraca i žena.

Iako je pulska podružnica formirana još u ožujku ove godine, tek nakon provedenih izbora, formirano je i vodstvo pa je tako za predsjednicu gradske organizacije odabrana dosadašnja povjerenica za Pulu Dragica Pršo dok je za potpredsjednicu izabrana Ivana Pein.

Izabrani članovi Gradskog foruma su Diana Dinčir, Vlado Šegon, Doris Malivukovid i Dubravko Bistričić. Također članovi pulskog ORaHa izabrani su i u tijela Regionalnog foruma i predsjedništva Regionalne organizacije.

Pršo je najavila skorašnje formiranje podružnice i u Umagu 15. studenog, a kako je rekla, u Poreču je za povjerenicu odabrana Sniježana Matejčić. Predsjednica pulskog ORaH-a najavila je i postavljanje putujuće izložbe "Održivi razvoj stvara radna mjesta" koja će putovati Istrom te će se moći razgledati u Pazinu, Labinu, Ližnjanu, Puli, Novigradu, Poreču, Medulinu, Fažani, Rovinju i Umagu. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter