"Dragi kamen" povezao Istru i Ameriku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Raklju je na nekoliko lokacija sniman spot za pjesmu "Dragi kamen" Bruna Krajcara s albuma "Mate Balota", koji donosi dvanaest uglazbljenih pjesama ovog istarskog pjesnickog velikana.

Uz Krajcara, u spotu gostuje poznati americko-hrvatski glazbenik Nenad Bach, koji je radio, izmedu ostalog, s Lucianom Pavarottijem te Bonom Voxom iz grupe U2. Zanimljivo je da je to jedina pjesma s ovog albuma izvedena dvojezicno - Krajcar pjeva na cakavici, a Bach na engleskom jeziku.

Režiju spota potpisuje mlada zagrebacka redateljica Mirna Brkanovic, koja je diplomirala 2005. godine na filmskoj akademiji u Münchenu.

Krajcar kaže da je odlucio da treci spot s ovog albuma bude baš za pjesmu "Dragi kamen" buduci da je Bach, koji inace živi i radi u New Yorku, ovih dana na odmoru u Hrvatskoj.

"Ta je pjesma spoj Amerike i Istre - kako u tekstu, tako i u glazbi. Tu je istarska ljestvica prožeta jazz harmonijama i svirkom za koju su zaslužni poznati jazz glazbenici Elvis Stanic, Luka Veselinovic, Marko Matoševic i Martina Majerle te ja koji sam svirao klavir", kaže Krajcar.


Podijeli: Facebook Twiter