Dragan Ružic najbolji istarski sommelier

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Ružic iz rovinjskog hotela Monte Mulini pobjednik je drugog istarskog prvenstva sommeliera koje se u protekla dva dana odvijalo u Porecu i Brtonigli. Drugo mjesto pripalo je Ivi Zgrablicu iz još jednog rovinjskog hotela Lone, a trece Martini Omeragic takoder iz Monte Mulinija. Sve troje finalista dolaze iz turisticke tvrtke Maistra.

U polufinalu se dvanaest natjecatelja iskazalo u prakticnom i pismenom ispitu, a u finalu je izbor pao na troje najboljih, koji su svoje vještine iskazali pred publikom i ocjenjivackim sudom.Ocjenjivacki sud cinili su, uz Sandija Parisa kao predsjednika, Karin Rupena Perdec, Robert Bacac, Dalibor Ferencak, Miroslav Latal, Robert Radešic i Frank Robert Petrovic, clanovi HSK-a i sami nosioci diploma s nekih razina tecajeva za sommeliera.

Finalisti su svoje znanje i vještine trebali pokazati u prakticnom dijelu, u posluživanju gostiju, koje su glumili Majda Šušelj, poznatija kao Tara iz grupe Karma, i Sandro Pettener, frontman grupe Dogma.

Natjecatelji su se trebali iskazati u cetiri zadatka, koja su nalagala da u roku od tri minute preporuce vina uz zadani meni od pet sljedova, da u istom roku posluže bocu pjenušca, da u roku od šest minuta pravilno dekantiraju i posluže crno vino te da na zadanoj vinskoj karti uoce greške.

Atraktivno natjecanje okupilo je velik broj znatiželjnika, eno-gastronomske strucnjake, novinare i sve one koji su željeli vidjeti najbolje sommeliere Istre na djelu, ali i nauciti ponešto o svijetu i vještinama sommelierstva. (V. HABEREITER; snimila J. PREKALJ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter