Dragan Paravinja prebacen u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Paravinja, 43-godišnji vozac kamiona optužen za ubojstvo maloljetne Antonije Bilic iz Kricki pored Drniša, prebacen je danas iz šibenskog zatvora u BiH kako bi nazocio žalbenom rocištu u postupku koji se protiv njega vodi zbog pokušaja silovanja jedne žene na Palama 2002. godine, potvrdio je njegov odvjetnik Branko Baica.

Paravinju su preko granice otpratili specijalci, kaže Baica. BiH je Paravinjino izrucenje tražila kako bi pred Okružnim sudom u istocnom Sarajevu mogao sudjelovati na rocištu gdje ce se odlucivati o njegovoj žalbi na nepravomocnu presudu suda u Sokolcu, kojom je za spomenuti slucaj silovanja u pokušaju iz 2002. osuden na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Tužiteljstvo je tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobadajucu presudu.

Baica je ponovio kako u ovom trenutku nitko ne zna kada ce i hoce li Paravinja biti vracen u Hrvatsku kako bi prisustvovao rocištima na Županijskom sudu u Šibeniku gdje ce mu uskoro poceti sudenje za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilic, te još jedno silovanje u pokušaju autostopistice koju je u lipnju 2010. navodno ukrcao u svoj kamion.

Sigurno je samo, kaže Baica, da ce rocište u Sarajevu biti održano 22. prosinca, a sve ostalo bit ce stvar dogovora izmedu ministarstava pravosuda Hrvatske i BiH.

Antonija Bilic nestala je 7. lipnja ove godine nakon što se na mostu preko Cikole ukrcala u Paravinjin kamion. Paravinja je prvo priznao ubojstvo, a kasnije je kazao da je to ucinio pod policijskom prisilom.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomocno je osuden na zatvorsku kaznu od cetiri godine i pet mjeseci.


Podijeli: Facebook Twiter