Draga im je Istra, ali ne samo ona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Franko Krajcar i bend Indivia jesu glazbeno jaki, ali još uvijek ne toliko jaki da bi napunili dvorište kaštela Grimani u Savicenti, gdje se može nagurati oko tisucu ljudi. U petak je to za njih bio test, što su i sami rekli.

Pred dvjestotinjak ljudi svirali su puna tri sata i pokazali da im ne nedostaje energije. Predstavili su skladbe s novog albuma "Indivia", koji bi trebao biti objavljen za nekoliko mjeseci.

Nove pjesme ne odskacu puno od dosadašnjeg materijala, Krajcar samouvjereno nastavlja krociti stazom rocka ujedinjenog s etno glazbom, prije svega zvukovima Istre.

U "Prikodražani" zašao je malo i u funk vode, za što je zaslužan njegov saksofon u kombinaciji s bubnjanjem Zorana Milana. Svoj sili instrumenata koje svira pridružio je i ukulele koje koristi u novoj, nabrijanoj, himnicnoj, lokalpatriotskoj pjesmi naziva "Istrorodna", s kojom bi mogli imati zajamceni hit, ako je suditi po reakciji publike.

Istra je Krajcaru i ekipi duboko u srcu, a to su pokazali i obradama tradicijskih klasika poput "Zora rudi" i "Draga nam je zemlja", što je sa zadovoljstvom prihvatila i publika, ali okupljenima nisu bile strane ni skladbe inspirirane makedonskim ili romskim melosom poput "Rastanka", inace Krajcarove autorske sklabe, ili "Djelem, djelem", a pogotovo je na plodno tlo pala izvedba legendarne "Ederlezi".

Koncert su uvelicali i Rino Pavletic i Serdo Valic koji su otpjevali svoj "Mali svit", za koji su spot promovirali u gradskoj loži, te slovenska ekologinja Sonja Recek, izvevši kratak nastup sa svojim tzv. planetarnim gongovima.


Podijeli: Facebook Twiter