Dr. Zoricic krivotvorio otpusno pismo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepravomocnom presudom Opcinskog suda u Puli dr. Davor Zoricic, voditelj Odjela ginekologije i porodništva pulske Opce bolnice proglašen je krivim za kazneno djelo krivotvorenja službenih isprava, odnosno unošenje neistinitih podataka u službenu ispravu. Sudac Pavle Peršic prvostupanjskim rješenjem izrekao mu je uvjetnu osudu na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine, što drugim rijecima znaci da lijecnik nece ici u zatvor ukoliko u roku od jedne godine ne pocini slicno kazeno djelo.

Iz dokumentacije kojom raspolažemo proizlazi da je državno odvjetništvo smatralo da je 2002. godine Dragana Zec, cetiri dana nakon poroda krvarila jer je lijecnik koji je obavio porod propustio uociti da je u njezinom tijelu zaostao jedan komad posteljice. Tek nakon cetiri dana taj je zaostali dio uklonjen operativni zahvatom, a okrivljeni lijecnik, smatralo je odvjetništvo, naveo je u otpusnom pismu upola manju kolicinu krvi od one koja je stvarno dana pacijentici i to u cilju da umanji propust svog kolege, sebe i opcenito bolnice.

Dr. Zoricic nam je u telefonskom razgovoru rekao da ce se žaliti na ovu presudu jer smatra da su u postupku krivo utvrdene cinjenice jer nije ništa krivo napisao.

- Rijec je o postupku koji traje od 2002. godine kada je jedna žena pri porodu malo više krvarila, no ona je iz rodilišta izašla živa i zdrava, izmedu ostalog i mojom zaslugom. Razumio bih da se postupak vodio jer je netko oštecen, ali ovaj postupak protiv mene je voden iz osvete jer je lijecnik koji je obavio porod sudskom presudom osloboden pa su mene optužili da sam lagao da bih zaštitio kolegu i bolnicu. A to nije istina i to cu dokazati, izjavio je dr. Zoricic.

Neslužbeno doznajemo da je porod Dragane Zec u pulskoj Opcoj bolnici obavio dr. Ante Pilepic koji je pravomocnom sudskom presudom osloboden krivnje za nesavjesno lijecenje Dragane Zec.

Za danas 39-godišnju Dragicu Zec ova je presuda, kako je nam je rekla, prvi mali znak nekakve satisfakcije.


Podijeli: Facebook Twiter