Dr. Srđan Jerković novi ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu

Dr. Srđan Jerković (N. LAZAREVIĆ)
Dr. Srđan Jerković (N. LAZAREVIĆ)

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije imenovalo je dr. Srđana Jerkovića novim ravnateljem Zavoda. Dosadašnjoj ravnateljici dr. Kseniji Družetić-Božić mandat istječe 14. prosinca, a uvjetima raspisanog javnog natječaja udovoljavale su samo njihove dvije molbe. Novi ravnatelj Zavoda stupit će na dužnost 15. prosinca, kad će se s njim potpisati ugovor o radu u trajanju od četiri godine, stoji u priopćenju jučer pristiglom iz Kabineta istarskog župana.

Dr. Srđan Jerković ima dvije specijalizacije - iz anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja te iz hitne medicine. Na čelo županijskog Zavoda za hitnu medicinu dolazi s mjesta rukovoditelja Centra za hitni prijem u pulskoj Općoj bolnici. Zapravo, iz bolnice se vraća u Zavod, dakle u izvanbolničku hitnu službu, gdje je radio 1988./89. te ponovno od 2009. do 2013. kada je imenovan na čelo novoosnovanog objedinjenog bolničkog hitnog prijema.

Rođen je 1960. u Splitu, Medicinski fakultet završio je u Rijeci, a specijalistički ispit položio na zagrebačkom KBC-u Rebro. U Rijeci je završio i postdiplomski studij opće kliničke patofiziologije. U dopisu Županije stoji da njegov prijedlog programa rada i razvoja Zavoda za hitnu medicinu do 2019. godine predviđa unapređenje suradnje svih dijelova sustava zdravstva na području Istre, povećanje efikasnosti rada hitne službe te znanstveno, stručno i organizacijsko osnaživanje Zavoda uz uvođenje novih tehnologija. Jedan od prioriteta novog ravnatelja u iduće četiri godine bit će i funkcionalno povezivanje objedinjenog hitnog medicinskog prijema i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Na pitanje tko će zamijeniti dr. Jerkovića na bolničkom hitnom prijemu, sanacijska upraviteljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić kaže da će o tome odlučivati nakon 15. prosinca, kad šef hitne potpiše novi radni ugovor. Kadrovski hitna služba u bolnici nikad nije bila ekipirana. Nakon odlaska dr. Jerkovića, na odjelu ostaju dvije doktorice specijalistice hitne medicine, a već četvrti natječaj koji je pulska bolnica raspisala za specijalizacije iz hitne medicine prošao je bez zainteresiranih kandidata. (D. PALIBRK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter