Dr. Smrt prodaje leševe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gunther von Hagens, poznat i pod nadimkom Doktor Smrt, najavio je da ce plastificirane dijelove leševa prodavati preko interneta. No, dijelove ljudskih tijela navodno ipak nece moci nabaviti baš svi, vec iskljucivo lijecnici i znanstvenici.

Dijelovi leševa na prodaji ce se naci od 3. studenoga. Cijelo plastificirano ljudsko truplo stajat ce 70 tisuca eura, srce se prodaje po nešto više od cetiri tisuce eura, torzo košta 21 tisucu eura, a torzo u presjeku 4.700 eura. Glava se u online trgovini ozloglašenog njemackog patologa nudi za 830 eura.

Osim dijelova ljudskih tijela, von Hagens nudi i nakit izraden od životinjskih organa, primjerice rucno izradenu ogrlicu od testisa i penisa bika, cija cijena iznosi 77 eura, a slican se nakit prodaje i od dijelova konjskih organa, organa žirafa i drugi životinja.

Njemacka rimokatolicka crkva šokirana je ovom najavom te traži da se kontroverznom njemackom anatomu zabrani trgovanje ljudskim tijelima.

- Ovdje nije u pitanju istraživanje u ime znanosti, vec krada ljudskih leševa i spektakl pod krinkom medicinske edukacije, izjavio je nadbiskup Robert Zollitsch, dodavši kako se boji da bi, zbog Von Hagensove trgovine, Njemacka mogla postati svjetskim središtem za trgovinu leševima.

Inace, Gunther von Hagens poznat je po tome da se obogatio plastificirajuci tijela tako da iz leševa izvuce svu tekucinu i masti te prazan prostor popuni plasticnom masom. Danas u njegovoj tvornici u gradu Gubenu taj posao obavlja 200 radnika.

Nakon što je u posljednjih petnaest godina trideset milijuna ljudi širom svijeta vidjelo njegovu kontroverznu izložbu "Body Worlds", Gunther von Hagens, cini se, odlucno je krenuo u novi. Koliko ce uspjeha imati njegov internetski shop koji egzistira na adresi plastination-products.com, pokazat ce vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter