Dr. Rade: Vjerujem da ispod plaže nije nova Arena

Što zbog kiše ili kojih drugih razloga na gradilištu nije bilo radnika (N. O. R.)
Što zbog kiše ili kojih drugih razloga na gradilištu nije bilo radnika (N. O. R.)

Građani Rovinja s ponosom pa i nestrpljenjem očekuju izgradnju jedne od najfunkcionalnijih plaža na Jadranu. Riječ je o plaži u dvorištu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat" za koju su izdvojena znatna financijska sredstva Ministarstva turizma, Županije i Grada kako bi se osobama s određenim teškoćama u kretanju osigurao najkvalitetniji pristup moru i sunčalištu, a sve uz stručan i kvalitetan bolnički kadar i kroz najsuvremeniju tehničku opremu.

Usporeno, ne prekinuto

Upravo primijećeno izbivanje radnika i aktivnih strojeva na do jučer bučnom i aktivnom gradilištu, sada je uznemirilo javnost i susjede. Vele mi da je do "kratkog spoja" došlo zbog nadzora konzervatora?

-Nema problema niti prekida radova, objašnjava nam dr. Marinko Rade, ravnatelj Bolnice i inicijator projekta pretvaranja obične, u najmoderniju rehabilitacijsku plažu na Jadranu. Naime, po njegovom je riječima došlo do usporavanja, a ne obustave radova.

-Konkretno usporenje radova spada u normalni tijek gradnje i ukalkuliran je u kalendar i rok događanja radova. Istina, na terenu su i konzervatori i istina je da oni imaju i dodatne zahtjeve naspram radova i načina na koji se posao izvodi. No, o tome koliko su prisutni, i koje sve poslove moraju obaviti kao i da li ova plaža "zaslužuje" toliki invanzivni konzervatorski nadzor i tretman ne mogu objektivno suditi, ali sam uvjeren i znam da se ispod postojeće površinske podloge, koja datira iz 70-tih godina prošlog stoljeća, ne nalazi nova Arena, odgovorio je dr. Marinko Rade koji čvrsto vjeruje da će se bolnička plaža za kupače otvoriti u svibnju, upravo u vrijeme kada su dogovoreni termini.

Najsigurnija na Jadranu

Podsjećam, dovršetkom radova Rovinj će dobiti najsigurniju medicinsku plažu na Jadranu. Za gradnju ove luksuzne plaže, prvenstveno namijenjene i po svemu prilagođene osobama s invaliditetom, Ministarstvo turizma je osiguralo 800 tisuća, dok je preostali dio do potrebitih dva milijuna kuna namaknuto od vlasnika Bolnice,  Županije istarske. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter