Dr. House svira u Ljubljani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati glumac, ali i blues pjevač i glazbenik Hugh Laurie, svima nam dobro poznat s televizijskih ekrana kao megapopularni i cinični dr. House, u sklopu europske turneje kojom promovira album "Didn't It Rain" održat će zajedno s The Copper Bottom Bandom koncert na ljubljanskim Križankama u srijedu 24. srpnja u 20 sati.

Hugh Laurie nije samo izvrstan glumac nego i cijenjeni glazbenik. Samouk na klaviru još od djetinjstva, danas jako dobro svira i gitaru, bubnjeve i saksofon. Prije dvije godine izdao je uspješan album prvijenac "Let Them Talk" koji je odmah po izlasku zauzeo najviša mjesta na top blues ljestvicama i oduševio javnost i kritičare svojim viđenjem "njuorlinskog" bluesa.

U svibnju ove godine Hugh Laurie objavio je svoj drugi album "Didn't It Rain" sa sazvučjima juga SAD-a na kojem su njegove interpretacije starih i novih blues autora koje je zavolio još kao dječak. Produkciju obaju albuma potpisuje višestruki dobitnik Grammyja Joe Henry. Album "Didn't It Rain" snimljen je u siječnju u Ocean Way studiju u Los Angelesu.

Članovi The Copper Bottom Banda su Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch, Patrick Warren, Elizabeth Lea i Larry Goldings, vrsni glazbenici koji su dosad surađivali s Jimmyjem Cliffom i Sheryl Crow. Budući da je prvenstveno glumac, Hugh Laurie u koncertne nastupe uključuje elemente dramske igre i komedije. Ulaznice su već u prodaji u sistemu Eventima. (V. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter