Dr. Fedel: Štrajk nije produžio liste čekanja

Goran Paić, Danica Kuzmanović, dr. Ivica Fedel, dr. Dragan Trivanović i Tanja Matteoni (N. LAZAREVIĆ)
Goran Paić, Danica Kuzmanović, dr. Ivica Fedel, dr. Dragan Trivanović i Tanja Matteoni (N. LAZAREVIĆ)

Tijekom štrajka u Općoj bolnici u Puli nije radilo oko deset posto liječnika, a na razini cijele ustanove pruženo je pet posto manje usluga. Samo u pojedinim poliklinikama, konkretno u ortopedskoj, ORL i okulističkoj ambulanti oko 20 posto je manje obavljenog posla, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Ivica Fedel, zamjenik sanacijske upraviteljice pulske bolnice dr. sc. Irene Hrstić, koja je hitno pozvana u Zagreb na sastanak sanacijskih upravitelja u Ministarstvu zdravlja.

Deseti je radni dan štrajka u hrvatskim bolnicama, ne računajući vikende kada poliklinike ne rade. Dr. Fedel kaže da u djelatnostima gdje su najduže liste čekanja nije ni bilo značajnijeg prekida posla.

Prema riječima Tanje Matteoni, glavne sestre na kirurgiji, i dalje se najviše čeka na holter tlaka - 277 dana, jer bolnica ima samo jedan takav uređaj i često se kvari. Na pregled u kardiološkoj ambulanti čeka se 270 dana, u ambulanti za hipertenziju 130 dana, a ultrazvuk štitnjače konstantno je "dalek" 10 mjeseci. Iz ravnateljstva bolnice ističu da se hitni pacijenti uvijek ranije zbrinu, a mogu se i sami javiti u opće ambulante.

Dugo se čeka i na kolonoskopiju, što bi se moglo promijeniti s novim videokolonoskopom koji je nabavljen iz decentraliziranih sredstava Županije i već je u uporabi. Cijena mu je 597 tisuća kuna s PDV-om. (D. PALIBRK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter