Dr. Bosnar ostaje u pritvoru, jamčevina 1,5 mil. kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Doktor Alan Bosnar, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, osumnjičen za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti, ostaje iza rešetaka. 

Naime, sudac istrage riječkog Županijskog suda, Duško Tišma, kojem je dr. Bosnar priveden nakon što je saslušan u riječkom USKOK-u, odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Uz to, sudac istrage odredio je jamstvo od milijun i pol kuna. 

Odvjetnik koji je prisustvovao saslušanju Mato Krmek iz odvjetničkog društva Primorac i partneri izjavio je da je dr. Bosnar iznio svoju obranu pred tužiteljem USKOK-a u kojoj je porekao da je počinio kaznena djela za koja se tereti.

- Postupak protiv dr. Bosnara pokrenut je, koliko sam saznao, na inicijativu njegovih kolega tako da mi se za sada čini, barem je to moj dojam, da se u pozadini cijelog slučaja nalazi privatni obračun, rekao je  odvjetnik Krmek.

Saslušanje pred zamjenicom ravnatelja USKOK-a Sajonarom Čulinom započelo je jutros oko osam sati i potrajalo sat i pol vremena. 

Ne navodeći  identitet osumnjičenog, ali je jasno da je riječ o dr. Bosnaru, DORH je sinoć objavio da je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnji u više kaznenih djela primanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, nakon  kriminalističkog istraživanja i izvida koje su proveli Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Policijski  nacionalni  Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od rujna 2007. do travnja ove godine, u Rijeci, u više navrata primio mito u iznosu od najmanje 320.000 kuna, te je u tom razdoblju počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu  korist u iznosu od najmanje 480.000 kuna. (Fiore VEŽNAVER/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter