Dr. Ante Ivancic novi ravnatelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi ravnatelj Istarskih domova zdravlja je dr. Ante Ivancic, odlucilo je Upravno vijece ove ustanove. Pristigle su dvije molbe, ukljucujuci i onu dr. Dragana Vujovica, lijecnika pulske hitne medicinske pomoci. Na koncu je jednoglasno izabran dr. Ivancic, dugogodišnji voditelj porecke ispostave Doma zdravlja i zamjenik dosadašnje ravnateljice Andelke Pocekaj.

Ona je na celu ove ustanove bila 16 godina, a sada se odlucila za nastavak rada s pacijentima. Naime, ravnatelj doma zdravlja ubuduce više ne može raditi paralelno i u svojoj ambulanti, vec mora osam radnih sati odradivati kao ravnatelj ustanove.

- Odlazim zadovoljna s mjesta ravnateljice, jer ustanova posluje pozitivno, za razliku od velike vecine drugih domova zdravlja u Hrvatskoj koji su u gubitku. Prema novom Zakonu o koncesijama, morala sam izabrati izmedu ambulante i mjesta ravnateljice, a ja sam izabrala pacijente s kojima cu raditi još nekoliko godina do mirovine, rekla je dr. Andelka Pocekaj. Da nije stupio na snagu novi zakon o koncesijama, njen mandat ravnateljice trajao bi još godinu dana.

Spomenuti zakon donosi mnoštvo novosti u organizaciji rada domova zdravlja, pa novom ravnatelju predstoji dosta posla. Izmedu ostalog, hitna medicinska pomoc izdvaja se iz ustanove, formira se centar za kucne posjete... Vecina lijecnika prihvatila je koncesiju, a pri domu zdravlja ostaje samo 21 ambulanta.

Ivancic na dužnost stupa s prvim danom iduce godine, a ambulantu dr. Ante Ivancica ubuduce ce voditi lijecnica s porecke hitne pomoci.


Podijeli: Facebook Twiter