Dr. Alan Bosnar izašao na slobodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dr. Alan Bosnar, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu, izašao je iz riječkog pritvora.  

Na riječkom sudu održano je ročište na kome dao obećanje da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti svoje boravište, da neće ometati kazneni postupak i da neće počiniti novo kazneno djelo i slično. 

Zadovoljen je preduvjet za puštanje iz pritvora: u gruntovnici je upisana nekretnina vrjednija od 1,5 milijuna kuna, koliko je traženo jamstvo. 

Pročelnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alana Bosnar sumnjiči se da je primao mito te zlorabeći položaj i ovlasti protupravno uzimao novac, tj. da je obavljajući posao na zavodu, primao mito i nezakonito pribavljao veće iznose novca.

Uhićen je 10. travnja, a u riječkom odsjeku Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) očitovao da se ne smatra krivim.

U istrazi je utvrđena sumnja da je Bosnar od rujna 2007. do travnja 2013., obavljajući posao na zavodu, u više navrata primio mito od najmanje 320.000 kuna i počinio više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 480.000 kuna.

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, koji se može zamijeniti s jamstvom od milijun i pol kuna.

Bosnarova imovina blokirana je na zahtjev USKOK-a zbog sumnje u njezino porijeklo.

Na novinarski upit tko je za Bosnara jamčio nekretninom, Bosnarova braniteljica Ružica Spasojević odgovorila je da te osobe žele da to ostane tajna. (I. MIKULIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter