DPU Monte Mulini: Hotel, marina i šetnica

Izgled buduće šetnice
Izgled buduće šetnice

Veliko zanimanje Rovinjaca već neko vrijeme izaziva jedna od budućih, nesumnjivo najvećih i najskupljih investicija na području grada, koja bi se trebala dogoditi u predjelu zone Monte Mulini, a kojom bi ta turistička zona dobila novi i luksuzniji izgled kojeg su osmislili stručnjaci tvrtke Studio 3LHD iz Zagreba. Projekt bi financirali Adris grupa i ACI marina.

Konkretno, kako je na nedavnom javnom predstavljanju izmjena i dopuna DPU-a turističke zone Monte Mulini naglasio arhitekt Silvio Novak, cilj projekta je stvaranje luksuznog turističkog objekta s različitim sadržajima, okrenutog prema gradu te istodobno integriranog u marinu i predodređenog za cjelogodišnje poslovanje. Isto tako, namjera je dobiti jedinstvenu turističku oazu koja će nuditi visokokvalitetnu uslugu svojim elitnim gostima.

Jedan od krupnijih zahvata koji se planira izgradnja je nove građevine tipa Yaht harbour hotela s wellnes sadržajima na mjestu sadašnjeg hotela Park. Novi bi se hotel sastojao od 200 do 250 jedinica, od kojih bi na sobe otpadalo 75 posto prostora, a preostali dio činili bi apartmani i vila.

S obzirom da hotel mora biti vizualna opozicija gradu, bit će uklopljen u krajobraz, gotovo pa ukopan u brežuljak. Marina, koja dominira prostorom, s postojećih 400 smanjit će se na 200 vezova. Smanjenje broja vezova osigurat će uvjete za smještaj plovila dužih od 12 metara i osiguravanje sidrišta u kategoriji pet zvjezdica.

Što se tiče šetnice, koja je vjerojatno i najinteresantnija građanima, ona je zamišljena kao javni urbani prostor namijenjen svima. Upravo njeno korištenje neovisno je o funkcioniranju marine i budućeg hotela i predstavlja nastavak kontinuiranog pješačkog koridora koji spaja grad s park šumom Zlatni rt. U odnosu na postojeću bit će podignuta i proširena (predviđena širina je čak 5, 5 metara).

Na šetnici će se nalaziti i petnaestak različitih lokala, od trgovina i slastičarnica, preko barova i restorana. Uz šetnicu, planiran je i pješački koridor na potezu od kuglane Eden do uvale Lone, čime bi se zatvorio krug turističke zone Monte Mulini.  (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter