Dozvoljeno pretjecanje u zavoju!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo su dvije godine prošle otkad smo upozoravali na opasnu prometnu signalizaciju nedaleko od sela Ruhci na državnoj cesti Pazin - Porec. Radi se o opasnom i zbog bujne vegetacije nepreglednom zavoju u kojem je prema vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji dozvoljeno pretjecanje, mada bi to bio suludi cin.

Od nadležnog voditelja pulske ispostave Hrvatskih cesta Marinka Šetica prije dvije godine smo saznali da je signalizaciju za ovu prometnicu izradio zagrebacki Inženjersko-projektni zavod u sklopu projekta obnove državne ceste Pazin - Baderna, dovršene prije deset godina, a gradevinska i uporabna dozvola dobivene su od nadležnog tijela državne uprave. Voditelj Šetic tada je savjetovao da se primjedbe o prometnoj signalizaciji na državnim cestama mogu uputiti pulskoj ispostavi Hrvatskih cesta ili prometnoj inspekciji u Puli pri Uredu državne uprave te tijelima lokalnih i podrucnih samouprava.

Istinabog, manje je važno tko je u pocetku napravio propust kada postoje službe koje redovno obilaze ceste na terenu, a dojavljene prometne opasnosti trenutacno otklanjaju. No, u ovom slucaju dvogodišnjeg nemara to baš i ne možemo ustvrditi.


Podijeli: Facebook Twiter