Dovršit će se Valamar Girandella Resort i nastaviti ulaganja u kampove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz grupacije Valamar danas su potvrdili investicijski ciklus u sljedećoj godini od ukupno 705 milijuna kuna. Od toga, prema odlukama nadzornih odbora dvaju društava, 633 milijuna kuna uložit će se u objekte porečke Valamar Riviere, a 72 milijuna u svoj razvoj ulaže rapski Imperial. Što se tiče Istre, dovršit će se luksuzno ljetovalište Valamar Girandella Resort u Rapcu, koje je ovog lipnja primilo prve goste, a za iduću sezonu ostalo im je otvoriti prvi Kinderhotel s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Valamar najavljuje i nastavak ulaganja u kampove u Istri, kao i na otoku Krku, gdje razvijaju segment premium kampiranja, te repozicioniranje dubrovačkog hotela Valamar Argosy prema imućnijim gostima.

Podsjetimo da je Valamar, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj koja zapošljava 6.000 djelatnika i godišnje ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade, u rujnu podigao veliku buru viješću da odgađaju neke investicije najavljene za 2018. godinu, među ostalim i u smještajne objekte Pinia u Poreču. Kao razloge naveli su neizvjesnu i nenaklonjenu poreznu politiku u Hrvatskoj prema investitorima u turizmu. Na javnoj sceni neki su to komentirali kao nekorektan pritisak na Vladu da odustane od poreza na nekretnine. Jer, porezni sustav nije se mijenjao od lipnja kada je direktor Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin, otvarajući obnovljena ljetovališta na rabačkoj Girandelli, najavio investicijski ciklus do 2020. godine vrijedan dvije milijarde kuna.

Sada iz Valamara podsjećaju da su u ovoj godini ulaganjima od 906 milijuna kuna realizirali najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorili 1.000 novih radnih mjesta. "Investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak je strategije značajnih ulaganja i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete", poručuju te najavljuju i otvaranje oko 600 novih radnih mjesta. Uz 420 djelatnika koje su ove godine zaposlili na neodređeno vrijeme, kažu, traže stručnjake različitih profila: menadžere u hotelskim operacijama, IT stručnjake, djelatnike u prodaji i marketingu, kuhare, konobare, recepcionare, djelatnike u domaćinstvu. Prosječna im je plaća, dodaju, 20-ak posto iznad prosjeka industrije i progresivno raste.

- Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije, vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja. Uvjeren sam da ćemo uz podršku naših investitora, partnera i lokalne zajednice uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve vodeći brigu o interesu naših dioničara i ostalih dionika, ističe Željko Kukurin. (Duška PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter