Dovršava se plinovod na Verudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Narednih mjesec dana intenzivirat ce se plinofikacija odredenih gradskih naselja kako bi Plinara do božicnih blagdana zaokružila glavne trase novog plinovoda. Rijec je o 20 kilometara novog cjevovoda kojim ce teci prirodni plin. Na Verudi se radi devet kilometra nove plinske mreže, a kopa se trenutno u ulicama Veruda i Ljudevita Posavskog.

Narednih dana trebali bi zapoceti i radovi na Sisplacu (do hotela Pula) i u dijelu Gortanove ulice, gdje ce se postaviti dodatnih 2,8 kilometara novih instalacija. Usto se vec radi na 5,5 kilometara plinovoda u Šišanskom naselju, te od prije dva tjedna 3,4 kilometra u naselju Valmade.

- Polaganjem cjevovoda u Posavskoj ulici zaokružit cemo prsten cjevovoda Verude i krenuti s uplinjavanjem Kohove ulice i Ulice grada Graza, koje nismo odradili ljetos. Cilj nam je prije završetka godine postaviti kompletan cjevovod na tom dijelu grada, a nakon Nove godine dovesti plinovod do potrošaca, govori nam Ernest Loncar, voditelj gradilišta Plinare na Verudi i u Šišanskom naselju, gdje bi narednog tjedna veliki dio plinofikacije trebao biti okoncan.

- Radovi u Vukovarskoj ulici u cijelosti su okoncani, dio potrošaca vec koristi plin. Sljedeci tjedan plinoficirat ce se Zadarska ulica i njeni "repovi" prema Zagrebackoj, odnosno Nobileova i Kumiciceva ulica, cime ce prakticki plinofikacija cijelog podrucja od Stankoviceve do Rižanske ulice biti okoncana. Krajem ovog mjeseca i u prosincu postavit ce se cijevi za ostatak podrucja sve do mesnice Libero, zakljucuje Loncar.

Nakon prosinca uglavnom ce se postavljati važnije trase novog cjevovoda u trupove prometnica, dok ce prelazak domacinstava na prirodni plin, ovisno o stanju instalacija, na red doci nakon zime.

Uoci prelaska na prirodni plin u Puli je gradski plin koristilo 10.800 domacinstava i oko 400 firmi. Od pocetka plinofikacije na prirodni plin prikljucilo se oko 3.500 domacinstava i 150 firmi. Prema tvrdnjama iz Plinare te se brojke svakoga dana povecavaju, pogotovo kako plinofikacija krece prema središtu grada, pa je sve više korisnika ovog najpovoljnijeg energenta. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter