Dovoljno toga možemo ako u glavi dobro stvari posložimo

Svečano i zabavno na proslavi 10. obljetnice Udruge za cerebralnu paralizu
Svečano i zabavno na proslavi 10. obljetnice Udruge za cerebralnu paralizu

Desetljeće postojanja proslavila je sinoć u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula Udruga cerebralne paralize Istarske županije. Program naziva „Pružimo ruku, pružimo pjesmu“ bio je prilika da se predsjednica udruge Lorena Lazarić Stefanović zahvali svima koji su im pomagali i podržavali ih ovih godina.

Toplinom ispunjen nastup

Program su vodile Lucia Nikolić i Erika Rauković, a Lazarić Stefanović podijelila je zahvalnice pokroviteljima te svojim suradnicama Martini Vojnić, Svetlani Stojanović, Mirsadi Budiji te Davorki Peruško Stipić a zahvalu je uputila i Gordani Hosni Hrvatin prvoj predsjednici udruge i „ženi s vizijom“, danas dopredsjednici koja nije mogla doći na svečanost.

Nakon toga, službenog dijela kratkim filmom, koji su producirali Danilo Lola Ilić i Marko Račan, uz glazbu Elis Lovrić prikazan je rad udruge, kako štićenici sudjeluju u radionicama i zabavljaju se a pomažu im „anđeli“ koji ih je u ovih 10 godina u udruzi volontiralo više od 300.

Drugi dio bio je u znaku kratkog, efektnog i toplinom ispunjenog glazbeno-scenskog nastupa koji je režirala kantautorica Elis Lovrić. U programu su osim nje glazbom i stihovima sudjelovali Franko Krajcar, pjesnikinja, autorica scenografije Nataša Buršić Krajcar i Oriana Španić te dio štićenika udruge, a na početku je pročitana pjesma Slavice Ivković koja između ostalog kaže „Ravnoteže nemamo, talenta za ostalo imamo. Teško noge savijamo, u srcima si želje za ništa ne ubijamo, u radionicama to pokazujemo. Dovoljno toga možemo ako si u glavama dobro stvari posložimo.“

Pjesme i recitacije

Njene stihove čitala je i Dorotea Mocko, a bilo je tu i proze Valentine Fiorentin koja je izdala zbirku priča „Kolembalica“, a neke je recitirala Španić. Čuli su se i stihovi Vida Bonče, a Leonarda Budija otpjevala je optimističnu „Show must go on“ grupe Queen, dok su se štićenici i volonteri pridružili Elis Lovrić u njenoj izvedbi pjesme „Kanat od mora“.

Dok se na bini pjevalo, recitiralo i sviralo, u pozadini su se na velikom platnu vrtjele slike nastale u sklopu likovne radionice pod vodstvom Martine Vojnić. Te slike dio su kalendara za 2016. koji se može nabaviti te zahvalnicama koje su se sinoć podijelile. (Mladen RADIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter