Double Dose i blues carolije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertni petak u Rock Caffeu ugostio je svojevrsne starosjedioce pulskih bina - Double Dose, koji su skoro dvosatnim repertoarom odlicnih blues i blues-rock skladbi zabavljali brojnu publiku.

Prvi put u Rock Caffeu publika je mogla poslušati kako Double Dose zvuce u varijanti s akusticnom gitarom, na kojoj je Mimi izvodio svoje male blues carolije, a u stopu su ga pratili Bili na basu, Nikica Durakovic za bubnjevima i Leon Brenko, cije su dionice na klavijaturama bile jedna od najsvjetlijih tocki veceri.

Na repertoaru su se našle vec standardno odlicne obrade skladbi "Caledonia", "Got My Mojo Workin", "Hoochie Coochie Man", "Walkin By Myself'" te nezaobilazna "Sweet Home Chicago", koju je bend i ponovio kao bis uz "One Way Out".

Da ne bi sve stalo na sjajnim standardima Roberta Johnsona, B. B. Kinga i Claptona, Double Dose su razbili niz s malo Stonesa, odnosno izvedbom skladbi "You Can't Always Get What You Want" i "Wild Horses", kojoj je Mimijev vokal dao poseban štih.

O snazi njihova bluesa najbolje govori to da je i strop iznad bine proplakao (prokišnjavao) tijekom izvedbe Hendrixove "Red House", a jedina loša stvar u njihovom nastupu bila je ta što je morao završiti.


Podijeli: Facebook Twiter