Double-deckerom u obilazak pulskih znamenitosti

Početna i završna stanica bit će ispred Arene (M. ANGELINI/arhiva)
Početna i završna stanica bit će ispred Arene (M. ANGELINI/arhiva)

Uskoro će javnosti biti prezentiran posve novi turistički proizvod, koji bi trebao zaživjeti već 1. lipnja. Riječ je o turističkom autobusu na kat, takozvanom double-deckeru, koji bi goste trebao voziti Pulom, od početne stanice ispred Arene preko Stoje do šetališta Lungomare i Verudele, pa natrag Verudom i centrom grada ponovno do Arene.

- Riječ je o privatnoj inicijativi tvrtke Idea Istra, vlasnice Lorene Boljunčić. Pulapromet je s njima sklopio ugovor jer sami nismo mogli ući u tu investiciju. Naime, takve autobuse treba kupiti, a nama su preči ovi gradski, pa je ovo bilo prihvatljivo rješenje, rekao je direktor Pulaprometa Igor Škatar.

Naglasio je da je slična inicijativa svojedobno zaživjela i u Rijeci te u Zadru, ali im nije išlo. Upravo autobus iz Zadra sada će se prefarbati u prepoznatljivu crvenu boju i prometovati Pulom. Za razliku od nekadašnjeg turističkog vlakića koji je prometovao centrom grada, Škatar ističe da autobusi neće poput vlakića usporavati promet, a neće niti prometovati samim centrom. Usto, pružat će daleko bolju i kvalitetniju uslugu. U autobusima će, naime, biti puštan audiozapis o povijesnim i drugim pulskim zanimljivostima, koji će gosti moći preslušati na čak 16 jezika, odnosno ove godine na 11, među kojima i na mađarskom, japanskom, ruskom i poljskom. (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter