Dotacije iz pulske i županijske 'kulturnjačke' kese

Na račun Saveza udruga Rojc dobiva 80 tisuća kuna iz pulskog gradskog proračuna (M. ANGELINI/arhiva)
Na račun Saveza udruga Rojc dobiva 80 tisuća kuna iz pulskog gradskog proračuna (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon što su Istarska županija i Grad Pula obznanili programe javnih potreba u kulturi za ovu godinu, izdvojili smo neke programe o kojima inače pišemo i pogledali koliko su novca dobili iz županijskog odnosno gradskog proračuna. Riječ je o programima iz stavke "nove medijske kulture", ali i o potpori koja se odnosi na udruge i manifestacije vezane uz, primjerice pop, jazz ili elektronsku glazbu, često u kombinaciji s drugim umjetnostima. Podsjetimo, za realizaciju ovogodišnjeg Programa javnih potreba društvenih djelatnosti Grada Pule iz proračuna se osigurava približno 153,5 milijuna kuna, što je deset milijuna manje nego lani. Za Program javnih potreba u kulturi Istarska županija usmjerila je iz proračuna 4,65 milijuna kuna, sto tisuća više nego prošle godine.

Od tog je iznosa za "nove medijske kulture" Županija izdvojila 180 tisuća kuna, a trećina, dakle 60 tisuća, ide udruzi Mali veliki čovjek i njihovom festivalu Sedam dana stvaranja, dok je po 20 tisuća dodijeljeno udruzi Metamedij za Metamedia Lab i udruzi Sonitus, koja ove godine prvi put organizira Festival Visualia.

Po 10 tisuća kuna iz županijskog proračuna ide udruzi Seasplash za Seasplash klub, LAE XXI za KUC Lamparnu, a tu su još i udruge Albus za organizaciju Istrakona, Kaleido za NeISTRAženu, Kulturban za Audioart 04 i Branki Benčić za organizaciju Platforme Cinemaniac. Po 5.000 kuna u ovoj su kategoriji dobili Matija Debeljuh za program "S druge strane očiju" i Andrija Grošeta za "Crtamo Istru", koji je dobio još 4.000 od Grada Pule za isti projekt.

Udruga Metamedij dobila je još i 100 tisuća kuna od Županije za uređivanje portala Kulturistra, zatim 33 tisuće od Grada Pule te im se još šest tisuća kuna dodjeljuje u rubrici "tekuće donacije u novcu - ostale udruge". (M. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter