Dostupne najjeftinije ulaznice za Seasplash

Edo Maajka na ovogodišnjem 14. Seasplash festivalu
Edo Maajka na ovogodišnjem 14. Seasplash festivalu

Jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održat će se idućeg ljeta od 20. do 23. srpnja. Kako navode organizatori, festivalske ulaznice, tzv. 'SuperRanograbilice', od danas su dostupne po povoljnijoj cijeni od 215 kuna.

Ovoljetni 14. Seasplash festival pamti će se po prvom posebnom soundsystem izdanju. Tijekom četiri festivalska dana, pet pozornica na tvrđavi "ozvučilo" je čak deset soundsystema, na kojima se izmijenilo preko 70 izvođača.

Među njima su se našle mlade i zapažene domaće snage, a radi se o bendovima ABOP i Bamwise, te drum & bass producentu Filipu Motovunskom. ABOP i Filip Motovunski proljetos su svoje debitantske albume izdali na etiketi PDV, a ista kuća objavit će i prvi album benda Bamwise koji izlazi ove jeseni.

Jedan od glavnih gostiju Seasplasha bio je Don Letts, kultni britanski DJ, radijski voditelj i glazbenik, legenda koja je u 70-tima bio prva poveznica između rastućih scena punka i reggaea. Ostat će upamćeni i koncert Ede Maajke, kao i nastupi talijanskih bendova Wicked Dub Division i The Misty Morning

Na festivalu su se predstavili gotovo svi domaći, ručno izrađeni soundsystemi, kao što su Digitron, Botza, Munchies, Bass Matters, Saso Mange, Barabadub te domaćin - Seasplash Soundsystem, kao i nekoliko stranih, svjetski prepoznatih soundsystema na dub sceni. Njih je predvodio moćni 16-kilovatni Abassi Hi Power, projekt Neila Percha, pokretača poznatog benda Zion Train, zatim francuski O.B.F Soundsystem i Warrior Charge Soundsystem iz Italije.

Ovoljetni,14. Seasplash posjetila je i ekipa regionalnog MTV-a koji su lovili atmosferu ovogodišnjeg soundsystem izdanja. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter